Свято у рідних стінах

Шостого червня працівники засобів масової інформації відзначили свій славний день – День журналіста, професії вкрай потрібної і не завжди безпечної… Усі, хто б де не був, збиралися у рідних стінах своїх організацій.
Не «пасли задніх» і працівники народного часопису «Нафтовик Борислава». Чи не вперше, на зустріч з нагоди професійного свята були запрошені і ті журналісти, котрі нині вже на заслуженому відпочинку, зокрема: Ніна Чернишова, Михайло Висоцький та автор цих рядків. Знайшов можливість побувати у рідних стінах редакції і колишній журналіст, нині працівник апарату Бориславської міської ради Ярослав Дзіндзьо.
Відзначення професійного свята для працівників мас-медіа Львівщини розпочалося ще минулої п’ятниці. Із святом журналістів привітав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка та заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, які щиро зичили працівникам цієї нелегкої професії мудрості, виваженості, цікавих проектів та задоволення від своєї роботи.
Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка у вступному слові з нагоди професійного свята журналістів зазначив, що у сучасному інформаційному суспільстві, пов’язаному з появою нових інформаційних і телекомунікаційних технологій, нових потреб і нових викликів, складно переоцінити важливість журналістської праці. Тому не дивно, що самовіддане служіння працівників мас-медіа обраній справі винагороджуються вдячністю і повагою українців. Адже саме журналісти формують громадську думку, не залишаючись осторонь політичного, економічного, соціального й культурного життя суспільства.
Очільник ЛОДА засвідчив представникам журналістських колективів області свою повагу та підтримку, а також побажав журналістським колективам Львівщини професійної наснаги, невичерпної енергії задля втілення у життя всіх задумів, планів і мрій, невтомної праці на благо нашої Батьківщини, не припиняти творчий пошук та постійно самовдосконалюватися.
Кращі журналісти області з нагоди Дня журналіста були відзначені Похвальними грамотами, подяками, цінними подарунками та грошовими преміями Львівської обласної ради та облдержадміністрації та Секретаріату Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України.
У Бориславі свято розпочалося у міській раді нагородженням грамотами працівників місцевих ЗМІ – народного часопису «Нафтовик Борислава», «Радіоредакції «Слово» та Бориславського кабельного телебачення. Урочистіть з нагоди професійного свята відкрив міський голова Ігор Яворський. Він подякував журналістам за плідну роботу і побажав творчим колективам медіївників значних успіхів у роботі та творчих досягнень. Міський голова відзначив, що праця журналістів була завжди важливою для міської громади Борислава. Люди слідкують за інформацією, обговорюють та обмінюються нею. Тому не дивно, що у наш непростий час у житті міста праця журналістських колективів місцевих мас-медіа має не менше значення, як будь-які інші матеріальні речі. Ігор Яворський привітав журналістів зі святом та пообіцяв допомагати колективам місцевих ЗМІ, чим зможе. Вітальні слова з нагоди Дня журналіста також були сказані заступником міського голови Роксоляною Гарасимів та керуючим справами виконкому Ігорем Кобилецьким. Від колективу журналістів «Нафтовика Борислава» подяку за розуміння та підтримку міській владі висловили голова Бориславської міської організації НСЖУ редактор народного часопису «Нафтовик Борислава» Петро Магур та директор «Радіоредакції «Слово» Тетяна Шеремета.
Далі свято продовжилося у стінах рідного часопису. Редактор Петро Магур тепло привітав присутніх зі святом, побажав їм щастя, здоров’я, Господньої ласки, а також світлих і радісних днів у подальшому їхньому житті. Прилучився до його побажань і офіс-адміністратор редакції Ігор Юринець. Журналісти-пенсіонери теж не мовчали – згадали ті кращі часи, коли працювали у рідних стінах. Насамкінець хочу додати таке: приміщення редакції, нарешті, набуло привабливого вигляду сучасного європейського офісу – з добротним ремонтом, тепло-ізоляційними дверми та вікнами, а найголовніше – доброю атмосферою, взаєморозумінням та відкритим серцем до відвідувачів.
Андрій ГРУЩАК,
журналіст-письменник

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.