Здаємо кров для воїнів АТО

У багатьох медичних закладах зараз проходять лікування поранені із зони антитерористичної операції на сході нашої країни. У зв’язку з цим виникає гостра необхідність у донорській крові як для переливання її пораненим, так і для виготовлення лікарських препаратів.

До благодійної акції із забору крові для наших захисників долучився і Борислав. У середу, 17 вересня, у пункті переливання крові в поліклініці по вул. Куліша відбувся забір крові для потреб українських бійців у зоні антитерористичної операції. Забір крові здійснювали представники виїзної бригади обласної станції та бориславські медичні працівники.

І хоча пропозицій організувати забір крові для тих, хто зараз захищає нас та нашу землю, було чимало, явка в пункт переливання крові була доволі низькою. Всього зареєстрованих осіб, які вирішили зробити добру справу та виявили бажання здати кров для наших захисників, було 37. Найбільше бажання допомогти пораненим військовим виявили студенти Бориславського медичного коледжу. Як майбутні лікарі, вони із великим задоволення підтримали наших захисників. Серед зареєстрованих осіб були і працівники приватних підприємств, зокрема працівники «Форум Декор» м. Дрогобича, пекарні «Альф» та торгового центру «Олімп». До благодійної акції доєдналися Бориславське телебачення, спортивна школа «Атлант», ЗОШ № 1, Бориславське управління бурових робіт, один з депутатів Бориславської міської ради, а також і лікарі.

За цей день наші медики та виїзна бригада обласної станції зібрали 16, 5 літрів крові, яка буде відправлена до обласної станції переливання крові. А вже після цього її будуть відправляти у госпіталі пораненим бійцям, які в першу чергу потребують медичної допомоги, та у зону антитерористичної операції.

Про наступний забір крові для наших військових буде повідомлятися пізніше. Здати кров для тих, хто найбільше потребує нашої допомоги, можуть всі особи, які досягли 18 років. Охочі здати кров повинні мати зі собою паспорт та спочатку пройти реєстрацію, яка здійснюється у пункті переливання крові. Вся процедура проходить під пильним наглядом лікарів, які ефективно та відповідально виконують свою роботу, а зокрема під наглядом заступника головного лікаря з лікувальної роботи Станька Миколи та головного лікаря Центральної міської лікарні Головчака Віталія. Всі, хто бажає допомогти бійцям та здати кров, спочатку проходять медичний огляд, їм вимірюють тиск, а вже потім здійснюється забір крові. Після цієї процедури донори мають змогу відпочити та випити чаю.

Приємно те, що всі, хто виходить з пункту переливання крові, незважаючи на білу пов’язку на руці, усміхаються та радіють, що хоча б чимось змогли допомогти захисникам нашої України.

Сьогодні найважливіша справа кожного – допомогти тим, хто зараз перебуває у гарячих точках країни, хто не словом, а ділом боронить нашу землю. Адже там, у зоні бойових дій, вони проявляють неабиякий патріотизм та велику мужність, щоб захистити територіальну цілісність нашої країни від загарбників. Тож долучаймось до благодійних акцій, які проходять у підтримку поранених бійців, та тих, хто намагається зберегти нашу землю. Разом ми допоможемо зберегти їхнє життя!

Ірина ГЕРЯК.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.