Вифлеємський вогонь у Бориславі

У переддень Різдва Христового бориславські пластуни за традицією привезли до нашого міста Вифлеємський Вогонь Миру. Благодатний Вогонь, запалений у місці народження Ісуса Христа, до Європи з Вифлеєму привезли у спеціальному контейнері літаком австрійські скаути, а вже до Львова його передали польські харцери. Вифлеємський Вогонь, котрий символізує тепло, мир, злагоду і сподівання, Україною поширюють пластуни.
Станичний Бориславської станиці «Пласту» Національної Скаутської Організації України Ігор Пиріг розповідає, що «скаутська естафета» поширення Вифлеємського Вогню покликана донести світло радості народження Божого Сина у кожну бориславську домівку, покликана об’єднати родини і весь український народ за Святвечірнім столом, дарувати спокій і примирення українцям по цілому світові. Світло тепла, миру, злагоди і сподівання мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Світло є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Рівночасно цей промінчик – це солідарність зі всіма, хто є далеко, солідарність з убогими, поєднання з Христом, котрий народився в убогості.
Із побажанням миру і добра привезли до нашого міста Вифлеємський Вогонь Миру бориславські пластуни. З ним вони побували у церквах Борислава  та курортного селища Східниці. Вони щиро бажали, щоб промінчик життєдайного Вогню у цей непростий для нашої держави час зігрів наші душі, а святкова різдвяна зоря принесла у кожну оселю світло добра, мир та надію на краще майбутнє.
Власна інформація.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.