НАПЕРЕДОДНІ ФУТБОЛЬНИХ БАТАЛІЙ

З 19 квітня розпочинається новий футбольний сезон 2015 року. Про те, наскільки готова наша команда до наступних поєдинків, ми і попросили розповісти голову ради клубу ФК «Нафтовик» Василя Криворучишака.

– Отже, пане Василю, як Ви оцінюєте нинішній рівень підготовки наших спортсменів та й взагалі стан справ у команді?
– Підготовка команд до сезону 2015 року відбувалась за доволі напруженим планом. Тренування відбувалися тричі на тиждень плюс одна гра з різними командами в основному на виїзді через те, що доводиться берегти наше футбольне поле. Зараз робота перебуває на стадії передзмагального періоду, в якому найголовніше – стабілізувати склад команди. Потрібно віддати належне, особливо гравцям дорослої команди – всі вони виявили бажання залишитися в команді, хоча кілька гравців отримали непогані пропозиції з інших футбольних клубів.
Щодо юнацької команди, то тут відбудуться деякі зміни. Так, залишив команду Ігор Іванович, деякі гравці перейшли до дорослого складу: Володимир Гуцало, Іван Павляк, Богдан Желем, Мар’ян Головецький, Юрій Черевко. Щодо підготовчого періоду, то тут можна бути задоволеним на 60 відсотків. Причина в тому, що в команді багато студентів. Тому одна група тренується двічі на тиждень у Львові, інша – в Бориславі, і тільки у п’ятницю та суботу вся команда в зборі, тож у неділю проводимо контрольні поєдинки.
– А які завдання ставите перед командою на наступний футбольний сезон?
– Думаю, що наступний сезон запам’ятається нашим уболівальникам багатьма змінами. Адже цей сезон є перехідним до прем’єр-ліги, як і було заплановано ще 2013 року. Маємо цього року стабілізувати склад дорослої команди: у кожній грі візьмуть участь як мінімум шістнадцять гравців дорослого складу та 2-3 юнаки, які повинні плавно перейти до дорослого складу. Дуже важливо поліпшити засоби й умови перевезення наших футболістів на поєдинки в інші міста.
Якщо нам вдасться все це зробити, то незалежно від спортивних показників ФК «Нафтовик» у 2016 році буде брати участь у прем’єр-лізі області.
Зрозуміло, що коли в Україні та нашому місті стабілізується економіка, то зросте і зацікавленість футболом. Тому дуже важливо вже зараз приділяти більше уваги розвиткові футболу у ДЮСШ та ФК «Юність» у двох-трьох лігах області. І тоді наші юні футболісти, які не потраплятимуть до ФК «Нафтовик», матимуть можливість розвиватися в обласних змаганнях, а не в районі. Вважаю, що треба призупинити втягування бориславського футболу в район, бо цей шлях призупинить розвиток юнацького та дорослого футболу на багато років.
Борислав справді багатий спортивними традиціями та футбольними талантами, тож потрібно набратися терпіння і наполегливо працювати. Спільними зусиллями (міської влади, депутатів, гравців, тренерів, громадськості) ми, я переконаний, зможемо відродити бориславський футбол та вийти на найвищий обласний рівень.
– Добре, пане Василю, а тепер трохи детальніше для всіх ваших численних уболівальників: коли відбудеться урочисте відкриття футбольного сезону у нашому місті і яким буде формат проведення змагань у 2015-му?
– Сезон 2015 року розпочинається 19 квітня. Змагання пройдуть за форматом – дві групи по дванадцять команд. ФК «Нафтовик» розпочне чемпіонат виїзним поєдинком у Жидачеві. І тільки 25 квітня футбол повернеться до нашого міста. На стадіоні «Нафтовик» відбудеться урочисте відкриття сезону 2015 року та нагородження юнацького складу команди кубком і медалями за результатами минулого сезону. А потім розпочнуться поєдинки між командами ФК «Нафтовик» та ФК «Турка».
Щодо підготовчого періоду, то він був доволі напруженим. Завершальним етапом підготовки до сезону стали кілька контрольних поєдинків у квітні. Ми на виїзді перемогли ФК «Підбуж» – 2 : 0; поступилися команді ФК «Стебник» – 2 : 3 та ФК «Самбір» – 2 : 4 – один матч закінчився в Угерську з рахунком 1 : 1. Наша команда в усіх поєдинках виступала експериментальним складом, в іграх брали участь не менше двадцяти гравців різних вікових категорій.
То ж запрошуємо 26 квітня на СОТ «Нафтовик» усіх шанувальників футболу та вболівальників на урочисте відкриття футбольного сезону. Як ми вже казали, свято розпочнеться о 14-й годині, а потім бориславські футболісти відстоюватимуть спортивну честь міста у поєдинках із ФК «Турка». Переконаний: ви не будете розчаровані у своїх сподіваннях.
– Що ж, дякую за цікаву розповідь і будемо сподіватися, що наш стадіон 26 квітня буде переповненим, адже шанувальників футболу у місті нафтовиків справді дуже багато.
Розмову вів
Ігор ЮРИНЕЦЬ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

2 коментарів до нотатки “НАПЕРЕДОДНІ ФУТБОЛЬНИХ БАТАЛІЙ”

  1. Gans коментує:

    Шановне товариство, Ви спочатку наведіть порядок з дорогами і водопостачанням, а потім в “прем’єр-лігу” заявляйтеся !!! Бо хто до нас приїде такими дорогами, та й після футболу не буде чим митися !!!

    Відповіcти
  2. олександр коментує:

    А чому газета не повідомляє результати матчів команди “Нафтовик”?????? Не кожний має час відвідувати ігри,тим більше на виїзді. Невже важко прокоментувати хід поєдинків тому ж тренеру,раз немає толкового кореспондента???

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.