Тривожна пам’ять Чорнобиля

Світ без людини помірно розвивається, щороку сміливішає, охоплює більше і більше простору, простягає гіллясті віти, обіймаючи ними незрозумілі природі конструкції, що не мають кореня і одвічної пам’яті. Рік за роком стираються різкі контури стін, осипається струп’я нанесеної на вікна фарби, змиваються вже майже невидимі сліди колишньої присутності забутих господарів. Саме 26 квітня ми знову згадуємо цю катастрофу, яка залишила свій чорний слід в історії не лише України, але й усього світу. В цей день ми згадуємо тих, хто, не шкодуючи свого життя та здоров’я, йшов на війну з невідомим ворогом.
У ці квітневі дні у Бориславі біля пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської трагедії відбулась панахида, яку відслужили священнослужителі УГКЦ на чолі з деканом о. Романом Василівим, та віче. Звикло тремтять запалені свічки, лягають квіти щирої вдячності за врятоване життя на Планеті. Скупі слова учасників ліквідації Богдана Лукача та Володимира Кабатяка.
Слова вдячності та грамоти від міської влади вручив заступник міського голови Сергій Оленич.
Низький уклін і щира подяка усім ліквідаторам аварії на ЧАЕС! Ви захистили не лише Україну, але й увесь світ. Вічна слава і світла пам’ять тим, кого з нами вже немає!
Наталя БАРАНЯК

На верхніх знімках: бориславці – учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АС.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.