ЧИ СТАНЕ МІСТО ЧИСТИМ?

Минулої п’ятниці у кабінеті в. о. міського голови секретаря міськради Ігоря Яворського відбулася зустріч із керівниками підприємства, що вже кілька років забезпечує вивезення побутового сміття, чистоту міста. У цій розмові взяли участь депутат обласної ради Володимир Голобутовський, депутати міської ради, члени депутатської комісії з комунального господарства начальник відділу житлово-комунального господарства Олег Левицький, генеральний директор «Ком-ЕКО-Львів» О. Василянський.
Обговорювали, як спільними зусиллями міської влади та «Ком-ЕКО-Борислав» врешті налагодити роботу, щоб місто справді вивільнилося з-під сміттєвих завалів.
Пан Василянський говорив про те, що, на його думку, заважає ефективній роботі та про кроки, що мали б ті проблеми вирішити. Говорив він і про необхідність підняти тарифи за послуги, довівши їх до економічно обґрунтованих, і домогтися, щоб за вивіз сміття сплачували всі мешканці і всі підприємства, в тому числі і бюджетні. Розповів і про те, як триває заміна контейнерного парку, що дуже важливо для чіткої роботи. Але люди не завжди це оцінюють, бо достатньо поставити нові пластикові контейнери, як за кілька днів вони вже поламані. Відкручують коліщатка, пропалюють сам контейнер. А тим часом ціна одного євроконтейнера – шість тисяч гривень. Тому наразі мають намір встановлювати квадратні металеві контейнери, але відреставрувати і нові. Заміну контейнерів уже розпочали по вул. Коваліва.
З боку учасників наради було багато запитань і зауважень щодо роботи «Ком-Еко-Борислав». Сказано про те, що нові контейнери часто ламають самі ж працівники при вивантаженні у транспорт, що не призначений для контейнерів цього типу, так що не в усьому винні мешканці. Щодо неплатежів за ці послуги частини мешканців та підприємств, то вирішили підготувати звернення до бориславців про необхідність вчасно і повністю сплачувати за вивіз сміття, якщо хочемо, щоб місто було чистим. Багато було сказано і про сміттєзвалище, і про сміттєві майданчики, де обов’язково треба б навести лад; і про те, що негабаритний вантаж мешканці не повинні б викидати на сміттєві майданчики, а за певну плату вивозити його транспортом комунальних служб.
Що ж до неплатежів людей та підвищення цін на послуги, то це слід вирішувати тоді, коли, нарешті у місті стане справді чисто і люди наочно переконаються, що справді є за що платити. Підсумував головуючий наради, в. о. міського голови Ігор Яворський: «Ми чіткіше зрозуміли ситуацію і те, в якому напрямку нам треба рухатися. З огляду на це і будемо приймати відповідні рішення».

Ігор ЮРИНЕЦЬ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

2 коментарів до нотатки “ЧИ СТАНЕ МІСТО ЧИСТИМ?”

  1. Яків Кутовий коментує:

    ДЕ ВОДА ?
    07.00 год 24,06,15р

    Відповіcти
  2. Ігор коментує:

    Цікаво, чи обговорювалось питання стихійних звалищ?
    Чи поніс хтось покарання за викидання сміття в не призначеному місці?
    Дуже багато цих стихійних смітників на берегах наших двох річок – р.Тисмениця та р.Лошень.

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.