Чистота нашого міста залежить від кожного

Для кожного з нас Україна розпочинається з рідної домівки, з тієї вулиці, по якій ходимо щодня. А деякі вулиці нашого міста потопають у смітті: кульки, папери, пляшки, банки від пива, і ще купа всякого сміттєвого непотребу, який прибирати ніхто не хоче. Більшість людей просто поводять себе, як випадкові перехожі, викидаючи сміття просто на вулицю. А що казати вже про забруднені водойми, які в деяких місцях просто перетворилися на звалище.
Не менш болючою є проблема чистоти і в нашому міському парку культури та відпочинку, де б мали відпочивати люди та бавитися діти, як це було колись. Та тепер тут лише зламані, понищені атракціони, купа сміття та трави зростом з людину. А територія біля озера взагалі затоплена водою. І незважаючи на те, що після закінчення зими над чистотою у парку працювали активісти міських громадських організацій, працівники міської ради, міського Палацу культури, дитячої школи мистецтв та інших установ й організацій, тут знову чимало роботи, за яку взялися небайдужі мешканці міста. Як старші, так і молодші бориславчани, а разом з ними і директор парку, з власної ініціативи зібралися з метою привести наш парк до порядку, щоб він справді став зоною культури та відпочинку. Зараз вони проводять активні роботи на території озера та вичищають від сміття й саме озеро. Та їхня мета не лише в прибиранні, а й у тому, щоб змінити ставлення жителів міста до спільного життєвого простору та прищепити в суспільній свідомості потребу не смітити й дбати про довкілля. З радістю хлопці говорять: «Ми хочемо, щоб парк був чистим!», та дякують Михайлу Щербаніку, який дав трактор, та Володимиру Голобутовському, який допомагає, чим може. Також вони звертаються до всіх мешканців, щоб люди, які живуть та працюють у цьому місті, не забували про особисту культуру та не смітили там, де прибрали інші.
І справді, поки ми самі і наші діти не почнемо дбати про чистоту вулиць міста – ніхто нам порядок не зробить. Тож шановні мешканці міста, будьте дбайливими господарями у своєму домі! І не гарними словами, а ділом допоможіть місту, адже це наш спільний дім, і чистота в ньому залежить в першу чергу від кожного з нас!

Любіть і бережіть рідне місто!

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.