Свято людей нелегкої, але такої потрібної професії

У неділю Україна відзначатиме День будівельника – професійне свято людей такої нелегкої, але вкрай потрібної людям професії. Народна мудрість говорить: “Хто не будує, той і не живе…”
На жаль, у Бориславі із колись потужної будівельної галузі міського господарства залишився сумний спомин. Проте День будівельника продовжує залишитися одним із найшановніших професійних свят для бориславців та східничан. Борислав, попри свою 625-річну історію, – місто молоде. У місті багато людей пам’ятають славну історію БУ – 43, РМУ, спеціалізованих дільниць Дрогобицького управління механізації будівництва та БУ – 45, на яких вони працювали і по суті які збудували житлові мікрорайони по вул. С. Коваліва, Володимира Великого, П. Дорошенка, 600-річчя Борислава, а також промислові цехи, ПАТ «Бориславський завод РЕМА», ВАТ «Галлак», Фабрики нетканих матеріалів, БЕЛМЗу та алмазного. Відтак професійне свято разом із працівниками, що нині працюють на будівництві, святкуватимуть також ветерани будівельної галузі міста, які практично збудували його.
Зрозуміло, що в умовах кризи та неоголошеної війни святкувати важко. Проте будівельники навіть у таких складних умовах не опускають рук, а працюють. У Бориславі великих об’єктів немає, тому більшість бориславських будівничих сьогодні працюють у Східниці і не втрачають віри у той недалекий час, коли будівельна галузь міста оживе знову і почне змінювати обличчя Борислава, як це відбувається сьогодні у Східниці.
Редакція не випадково вирішила розповісти напередодні професійного свята про будівельників Східниці. Про курортне селище переважно говорять як про місце відпочинку. Мало хто звертає увагу на те, що Східниця останні 20 років розвивається завдяки невтомній праці будівельників. За роки незалежності у курортному селищі сформувалася потужна будівельна галузь, яка перетворила Східницю на європейський курорт. Особливість курорту Східниці полягає у тому, що тут все побудоване руками українських будівничих. Економічні негаразди заставили місцевих будівельників об’єднуватися, створювати невеликі підприємства, які з часом перетворилися у авторитетні будівельні фірми, здатні створити серйозну конкуренцію будівельним солідним організаціям.
Про одну із таких будівельних фірм Східниці – ТзОВ «Здоров’я», читайте на сторінці 5 у матеріалі «Вони творять красу і дуже сподіваються, що ця краса змінить наше життя на краще».
П. М.
На знімку: директор ТзОВ «Здоров’я» Роман Пашко (у центрі) із бригадою мулярів та майстром Ігорем Партоляком (крайній зліва у другому ряду)

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.