Розрив дипломатичних відносин з РФ призведе до загострення військових дій

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Народний депутат України з фракції “Блок Петра Порошенка”, перший заступник голови комітету у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе у Facebook прокоментувала вчорашнє рішення комітету щодо розірвання дипломатичних відносин з РФ, зауваживши, що такі дії призведуть до загострення військових дій, передає УНН. Депутат пояснила, що проект постанови авторів змішував в одну “пекельну” суміш питання дипвідносин і всю договірно-правову базу двосторонніх взаємин. Потім, за її словами, деякі колеги комітету запевнили, що ніби-то “припинення” дипломатичних відносин не означає їх розриву.

“Якщо мені не зраджує пам’ять, Віденська конвенція 1961 року, таких варіантів не передбачає – там йдеться виключно про “розрив” таких відносин”, – уточнила вона.

І.Климпуш-Цинцадзе також висловила переконання, що у випадку оголошення розриву дипвідносин, Росія негайно почне впроваджувати репресії проти українців в РФ, а Україна не зможе їх захистити.

“Невже не зрозуміло, що той, хто пропонує такий шлях, відмовляється від будь-яких спроб врегулювати міжнародний конфлікт політико-дипломатичними засобами, а прокладає шлях до загострення військових дій і провокує на те, щоб йшли на смерть тисячі наших братів, батьків, чоловіків, дітей?” – написала депутат.

Крім того, парламентар додала, що на засіданні комітету Верховної Ради у закордонних справах за розрив дипвідносин з РФ було 4 голоси “за”, 2 “утрималися”, 1 “проти”. “Проти та утрималися я, Ірина Луценко і Ганна Гопко. Володимир Ар’єв підняв руку “за” помилково, а коли зрозумів, що відбулося, відкликав свій голос, але депутати Ігор Гузь та Віктор Вовк залишили залу, зруйнувавши кворум”, – зазначила вона.

 

 

Джерело: УНН
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.