«ЗАГАДКИ БЕЗ ПІДГЛЯДКИ»

Наступила довгоочікувана пора для дітей – літо, час канікул, час відпочинку. Та відпочивати потрібно корисно, весело, цікаво. Саме таким цікавим і корисним відпочинком стала проведена в бібліотеці-філії № 3 Бориславської МЦБС вікторина «Загадки без підглядки» із циклу заходів для дітей на період літніх канікул під назвою «Відпочиваємо цікаво», в якій взяли участь учні 4 – 6 класів ЗОШ № 8.
Захід розпочався вступним словом бібліотекаря Наталії Сеньків про «Чарівний світ загадок», у якому присутніх було кортко ознайомлено із таким видом усної народної та літературної творчості, як загадки, їх значенням для розвитку логіки, уяви, фантазії. А також пояснено, чим вони відрізняються від інших видів корисного та веселого дозвілля – ребусів, шарад, головоломок.
Вікторина складалась із п’яти завдань. Для участі в ній діти розділились на пари. Якщо хтось із цієї міні-команди не знав відповіді, то напарник міг урятувати її, давши правильну відповідь. Щоб відгадати загадки першого завдання «Про все на світі» учням треба було спочатку відшукати заховані на книжкових виставках карточки із написаними на них буквами. Зачитавши знайдену букву, діти отримували текст загадки, який їй відповідав.
Загадки із завдання «Загадки із торбинки» стосувались представників тваринного світу. При цьому учасники самі обирали собі номер загадки, виймаючи його із корзинки.
Цікавим було завдання «Чарівні перетворення». Воно містило загадки, в яких при додаванні чи відніманні літери утворювалось нове слово і треба було назвати обидва.
Незвичним і веселим стало для дітей четверте завдання – «Загадкове меню». У ньому вони, відгадавши загадки, дізнавались таким чином про те, що збирали та вживали в їжу печерні люди.
Найскладнішим виявилось для учасників останнє завдання під назвою «Чарівні інструменти», яке містило загадки про музичні інструменти. Багато з них діти відгадати не змогли.
Проте підсумкові результати вікторини були втішними для всіх учасників. Адже вони не тільки весело провели час, але ще дізнались багато нового.
Оксана ЩЕСНА,
бібліотекар бібліотеки-філії № 3 Бориславської МЦБС.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.