ІЗ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ

001

У минулий четвер відбулася 16 сесія міської ради сьомого демократичного скликання. Вів її міський голова Ігор Яворський. Доповідаючи про порядок денний сесійного засідання, він запропонував внести до розгляду проект рішення «Про затвердження публічному акціонерному товариству «Укрнафта» технічної документації із землеустрою щодо поділу меж земельної ділянки в натурі (на місцевості); про припинення права оренди землі та розірвання договору оренди землі; про надання в оренду земельної ділянки на вул. Дрогобицькій, 226 «а».
Депутат Олег Дергун також запропонував внести на розгляд сесії питання про надання земельної ділянки громадянці В.Мухамедієвій, питання ОСББ по вул. Коваліва та опалення будинку по вул. Коваліва, 58.
Депутати підтримали ці доповнення до порядку денного.
Потім депутат Віктор Руднєв запропонував перенести «Різне» першим пунктом порядку денного. Ця пропозиція підтримки не отримала.
Перед депутатами виступив представник ОСББ вул. Коваліва, який порушив проблему відсутності технічної документації на будинки в цьому мікрорайоні. Свою думку в обговоренні висловили депутати Олег Дергун та Віктор Руднєв. Слово надали начальнику відділу житлово-комунального господарства і будівництва міськради Олегу Левицькому.
Після обговорення депутат Олег Дергун подав пропозицію доручити начальнику відділу житлово-комунального господарства на наступній сесії проінформувати, на які будинки є технічна документація, а на які немає.
Після цього перейшли до першого пункту порядку денного – «Фінансових та інших господарських питань».
Головний спеціаліст юридичного відділу Ірина Романів озвучила проекти рішень про внесення змін до рішень міськради від 25 грудня 2015 року «Про регламент Бориславської міської ради 7 демократичного скликання», «Про утворення постійних комісій Бориславської міської ради сьомого демократичного скликання» та «Про затвердження Положення про постійні комісії Бориславської міської ради». Відбулася доволі гостра дискусія (депутати Д. Герман, І. Михаць, А Спас, С. Кость, О. Дергун). Це й зрозуміло, адже йшлося про наведення елементарного порядку і на засіданнях сесії, і на засіданнях депутатських комісій, що давно на часі. Не секрет, що є люди, які просто приходять покричати і похуліганити. Як сказав міський голова, у нас, на відміну від інших міст, всі бажаючі можуть бути присутніми на сесіях і на засіданнях комісій. Але інколи це сприймають як вседозволеність. Такого терпіти не можна, є регламент і має бути забезпечено його дотримання, гості мають вести себе по-людськи. І врешті, дотримання дисципліни під час роботи органів міського самоврядування має забезпечити наша поліція. Адже і сесія, і засідання депутатських комісії – це реальна робота владних структур на благо всієї міської громади. А людей, які цього не усвідомлюють, потрібно просто виводити із зали.
Двадцять дев’ять депутатів підтримали цю позицію, один був проти.
Далі Ірина Романів запропонувала на розгляд депутатів Положення про наглядові ради комунальних підприємств Борислава, що також було підтримано сесією.
Про внесення змін до пункту другого рішення міськради від 2015 року «Про утворення виконавчого комітету Бориславської міської ради» доповів головний спеціаліст служби кадрів А. Хомич. Обумовлено це тим, що дотепер залишалася вакантною посада керуючого справами виконкому. На цю посаду запропоновано кандидатуру Ігоря Кобилецького. Кандидатуру довго не обговорювали, адже пана Ігоря добре знають у місті як людину ділову, принципову, людину слова. Тож це призначення підтримали майже одноголосно – 29 депутатів проголосували «за».
Міський голова від імені депутатського загалу привітав новообраного керуючого справами, а пан Ігор в короткому зверненні подякував за довіру і запевнив, що працюватиме належно на благо міської громади.
Головний лікар Центральної міської лікарні Віталій Головчак доповідав із двох питань – «Про дозвіл ЦМЛ на внесення змін до кошторису доходів та видатків за спеціальним фондом на 2016 рік» та «Про створення комунального некомерційного підприємства «Стоматологічна поліклініка» Бориславської міської ради. Запитань щодо роботи медичних установ міста у депутатів було багато (Андрій Гнатишин, Віктор Руднєв, Степан Кость та інші). Детально обговорили стан справ у нашій медицині (кошти на реконструкцію, електрообігрів пральні, що біля пологового будинку, кількість ліжок і на скільки їх ще планують зменшити тощо). На всі запитання відповіді були вичерпними. Головний лікар ЦМЛ наголосив, що жодних дій щодо переформатування підрозділів міської лікарні не буде вчинено без погодження з міською радою, і з депутатським корпусом. З приводу створення некомерційного комунального підприємства «Стоматологічна поліклініка», статут якого зараз затверджується, заслухано і думку керівника вільної профспілки медиків Мехмана Мамедова. Зрештою, проголосували і майже одноголосно підтримали пропоновані проекти рішень з цих питань.
Кілька рішень, що стосувалися роботи міського центру адміністративних послуг та переліку цих послуг, які надає Центр адмінпослуг (доповідав начальник відділу Олександр Майсак) депутати також схвалили.
Про затвердження Комплексної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей, громадян тимчасово переселених із зони АТО та АР Крим на 2016 -2019 роки та паспорт цієї Програми в новій редакції доповідала начальник управління праці та соціального захисту населення Ірина Цапів. Пропонований проект рішення сесія підтримала.
Начальник відділу житлово-комунального господарства та будівництва міськради Олег Левицький доповів із кількох питань, що стосувалися змін до рішень міської ради від 2014 та 2015 років про дозвіл власникам квартир та будинків на від’єднання від централізованого опалення та на влаштування автономного опалення. Обговорювали дуже прискіпливо, адже питання справді гостре. Надали слово для інформації начальнику КП «Бориславтеплоенерго». Але врешті-решт, пропоновані проекти рішень підтримали.
Далі Олег Левицький озвучив ще два проекти рішень, що стосувалися власне попередніх питань. Перше – «Про звернення щодо необхідності розробки, впровадження та фінансування державної програми встановлення індивідуальних приладів обліку природного газу», адресоване Прем’єр-міністру України В. Гройсману та голові національної комісії , що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг Д. Вовку. І друге – «Про звернення щодо подолання вето Президента України та прийняття Закону України від 7 липня 2016 року «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення».
Після прискіпливого обговорення, депутати підтримали пропоновані проекти рішень майже одноголосно.
Розглянуто й ряд інших господарських питань (доповідали директор терцентру соціального обслуговування Наталія Штереб; начальник управління комунальної власності Ярослав Лаврик; начальник відділу економіки Лев Попель, начальник відділу земельних ресурсів Галина Подоляк).
На жаль, з огляду на обсяг газети, не маємо можливості подати детальніше.
А після обідньої перерви сесія продовжила роботу. Перейшли до розгляду питань регулювання земельних відносин. Майже всі вони дістали підтримку на засіданнях профільних депутатських комісій, а отже, не викликали, за винятком двох-трьох проектів рішень, дискусії серед депутатського загалу і були підтримані.
Всі питання розглянути не встигли і вирішили продовжити роботу сесії шостого жовтня.

Ігор ЮРИНЕЦЬ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.