Вандали відрізали руку пам’ятника Івану Франку

У селі Лішня Дрогобицького району зловмисники пошкодили пам’ятник Іванові Франку. Ця жахлива подія сталася у ніч з 7 на 8 березня.
Вандали під покровом ночі понівечили пам’ятник нашому славетному земляку Іванові Франку, який багато років височіє на Лішнянському перехресті по дорозі на його рідні Нагуєвичі. Злочинці по-варварськи відпиляли зап’ястя руки пам’ятника, виготовленого з бронзи.
8 березня з офіційним повідомленням до Дрогобицького відділу Національної поліції звернувся сільський голова села Лішня Дрогобицького району Роман Настьошин, який повідомив, що минулої ночі невідомі зловмисники відрізали до зап’ястка праву руку пам’ятника Івану Франку.
Під час виїзду на місце події співробітники поліції встановили, що пам’ятник виготовлено з міді, відтак злодії відрізали руку за допомогою ножиць для металу. Вага відрізаного елемента становить близько 2 кг. Двокілограмовий шмат пам’ятника за попередньою версією зловмисники здали на метал. За фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 185 КК України (крадіжка).
Під час робочої наради в Дрогобицькій райдержадміністрації, де розглядали ситуацію з пошкодженням вандалами пам’ятника Іванові Франку в Лішні, було дано доручення начальнику місцевої поліції взяти під особливий контроль розслідування цього резонансного злочину. Також ухвалено рішення про створення відповідної комісії з перевірки підприємств, які приймають брухт. Відділ архітектури разом із відділом культури і туризму райдержадміністрації візьмуться за відновлення пошкоджених деталей пам’ятника.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.