МИ ПАМ’ЯТАЄМО, МИ НЕ ЗАБУДЕМО НІКОЛИ

Світлина від Петра Магура.Свято героїв, яке ми відзначили 23 травня, це свято величі українського духу, свято вшанування всіх воїнів, які відстоювали свободу рідної землі, незалежність України. І те, що Україна не канула в безвість століть, а перейшла всі випробовування і відродилася, заслуга її вірних синів і дочок, які понад власне життя цінували волю рідного народу, рідної країни.
Цього дня згадуємо всіх воїнів – захисників Вітчизни. Із сивини століть проступають у нашій генетичній пам’яті незламні воїни дружин великого князя Святослава та короля Данила, козацьких полків Богдана Хмельницького та Івана Мазепи, формувань Січових Стрільців Західноукраїнської Народної Республіки та Української Народної Республіки, Української Повстанської армії, що вкрили себе немеркнучою у віках славою в боротьбі із чисельними окупантами та загарбниками. Їхній подвиг непідвладний часу. Їхній героїчний чин в ім’я майбутнього рідного народу підняв на боротьбу тисячі і тисячі наших сучасників, які три роки тому вийшли на київський Майдан, щоб перепинити дорогу новітній московській агресії, а потім, взявши до рук зброю, у складі добровольчих батальйонів вирушили на східні кордони держави. Саме вони, інколи ціною власного життя, зупинили ординські полчища, що їх кинули на нашу мирну землю нацистські керманичі нинішньої Росії.
Світлина від Петра Магура.День героїв ми відзначаємо з твердою впевненістю у майбутньому країни і доконечну перемогу над підступним і підлим ворогом. Урочистості з нагоди свята відбулися в Бориславі у всіх навчальних закладах міста, молитва до Господа оберегти наших воїнів-захисників звучала у всіх храмах міста, відбувся загальний молебень на центральній площі. А 23 травня активісти громадських організацій – «Спілки воїнів АТО», ГО «Самооборона Борислава» та ГО «ДІЯ», представники міської влади, зокрема, управління культури, молоді, культури та спорту, поклали квіти вдячності та шани до могил героїв, українських воїнів-бориславців, що загинули вже в наші дні на сході країни в зоні АТО у боях за свободу України. Пам’ять про їх подвиг назавжди буде життєвим дороговказом для нащадків, для нових поколінь.

Ігор ЮРИНЕЦЬ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.