«Зелений світ» Борислава

Цієї неділі в Україні святкуватимуть День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. Комунальних підприємств у Бориславі чимало, але є такі, про які неможливо не згадати у їхній святковий день.
Рік тому директором КП «Зелений світ» стала енергійна і завзята Любов Михайлівна Голубіцька. Молода жінка з ентузіазмом взялася керувати підприємством і не втрачає свого запалу й до сьогодні. Не зважаючи на те, що пані Люба закінчила факультет менеджменту і маркетингу та має 20 років стажу в харчовій промисловості і ресторанному бізнесі, вона змогла організувати роботу в комунальному підприємстві. Адже менеджмент – це управлінська діяльність, основні принципи якої однакові на усіх підприємствах, де потрібно правильно організувати робочий процес. Тим паче, одним із улюблених занять директора КП є багаторічне захоплення вирощуванням квітів та декоративних рослин, що суттєво допомагає в керівництві зеленим господарством міста.
Як розповідає пані Голубіцька, перша проблема, з якою вона стикнулася на посту директора КП «Зелений світ», це величезні борги. «Борги – це найбільший ворог любого підприємства. Поки з ними не впоратись, то про нормальну роботу можна забути. Грошей «Зелений світ» майже ніяких не приносив і тому приходилось діяти нестандартним шляхом. На свій страх і ризик, під власну від повільність, з дозволу влади, прийшлось використовувати кошти цільового призначення на погашення боргів. Субвенцій та інших джерел фінансування чекати було б надто довго, а проблему вирішувати потрібно було вже і зараз. На сьогодні, наше КП уже справно функціонує без жодної копійки боргу і це значно полегшило роботу в цілому».
За минулий рік працівники КП встигли зробити чимало – зрізали 180 старих та аварійних дерев, близько 200 кронували, ще більше постригли кущів та скосили гектари трави. Невтомно працювали на підприємстві і взимку – в парниках вирощували зелену харчову цибулю і продавали усім бажаючим. За виручені кошти придбали нові саджанці чорнобривців, матіол, тюльпанів, які з настанням тепла переселяться на міські клумби.
Найбажанішим планом до втілення у життя для пані Люби є перепланування території підприємства і створення там власного розсадника. Поки молоді саджанці залюбки надає Дрогобицьке лісництво, але хочеться мати і свої. Та тут теж потрібно витратити чимало зусиль, адже відведене місце на території треба зорати, навезти родючий грунт і тоді вже поселяти там молоді саджанці, яким потрібен час, щоб прорости. Коли вдасться втілити цей задум, підприємство зможе заробляти ще й на реалізації посадкового матеріалу. Це принесе додаткові кошти і дозволить покращити умови праці, наприклад, капітальним ремонтом теплиць і придбанням нової техніки.
Активно займаються на підприємстві і підготовкою до великодніх свят: «З настанням тепла повернемо в центр міста пірамідальні клумби із новими квітами, – розповідає Любов Голубіцька. – Також вже зайнялися виготовленням нових квітників, які будуть прикрашати електричні стовпи. Для цього своїми силами зварюємо з металевих прутів спеціальні кріплення. Поки для клумб на стовпах є лише 20 горщиків, але плануємо закупити більше. Цього разу придбали доволі прості, але хитрі горщики, в яких є система збереження води для своєрідного самополиву насаджень, а також антивандальні кріплення, аби вони «не дістали ноги». Прийшлось вжити таких заходів, бо випадки крадіжки саджанців і клумб, на жаль, у нашому місті звичне явище».
На підприємстві дуже чекають молодих працівників, особливо дівчат, які би хотіли займатися озелененням міста, адже колектив на сьогодні там в більшості чоловічий, а молоді паростки часто потребують ніжної і тендітної жіночої руки.
Роботу КП «Зелений світ» видно завжди і цьому варто завдячувати працьовитому колективу, який під пильним керівництвом свого директора робить наше місто охайним та квітучим. Тому напередодні свята бажаємо їм сили та наснаги до роботи, процвітання підприємства та гідного визнання і вдячності від бориславців.

Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.