Свято в «Оріані»

10 березня в приміщенні дитячого будинку «Оріана» відбувся спільний захід двох громадських організацій: «Союз Українок» та «Еко-Культура» із дітьми дошкільного та шкільного віку, вихованцями «Оріани», присвячений рідному Кобзарю.
Музичний керівник «Оріани» Роксана Любичева гарно підготувала дітей до цього свята. Під її музичним супроводом прозвучали пісні на вірші Тараса Шевченка та були виконані танцювальні композиції.
Славно себе проявили Михайло Горняк, Христина Кнестяпіна, Андрійко Бачинський, Валерія Бєлая, Каріна Бачинська, Віка Ключак, Андрій Миськів, Марта Кнестяпіна та інші діти.
Ведучими сценарію Шевченківського свята були союзянки Олександра Шоха та Любов Челядин. Активно віднеслися до цього святкового заходу Ганна Глод, Надія Онисько, дружня сім’я Солецьких, Мирослава Павлюх та Оксана Прокопишин. На невеликій виставці дитячих творів були представлені вишивки Алли Муляви – три вишиті портрети Тараса у різному віці.
Ініціатива щодо проведення заходу в «Оріані» поступила від члена МБГО «Еко-Культури» Володимира Персаня. Директор «Оріани» Ірина Костира відповідально віднеслася до ініціативи двох організацій, та сприяла проведенню свята Кобзаря.
Більше сторіччя минуло, як у Пітері, на Василівському острові навпроти Миколаївського мосту на Неві зачиналося Товариство
ім. Т. Г.Шевченка (1893 – 1894 рр.). Ціле коло українців і прихильників України та її славетного співака збиралися під головуванням батька Миколи Реріха Костянтина Федоровича. Це було небезпечно на той час, бо таке Товариство не могло бути дозволеним царським урядом, який прагнув витравити зі свідомості людей пам’ять про Шевченка. Свято в «Оріані» закінчилося загальним схваленням та виступами присутніх в дитбудинку.
Віра Корпіта розповіла дітям про фото портрету Шевченка, яке побувало на Майдані. Виступала також п. Світлана Славнова-Литвин, розповідала про Шевченка і Франка. Люди обмінювалися різними думками та пропозиціями щодо подальших культурних заходів та виховання у дітей гідного відношення до творчих людей та творів мистецтва.

Від громадських організацій
«Союз Українок» та «Еко-Культура»

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.