Вечір гітарної музики «Струни душі»

Я за звуком злітаю ввись
На химерних гітарнихк рилах.
Ти на музику обернись
І злови, якщо маєш сили.
О. Ольшанська

27 квітня 2017 року в бібліотеці-філії № 6 для юнацтва відбулося особливе свято – вечір гітарної музики «Струни душі». 

Організаторами заходу були Управління культури Бориславської міської ради та бібліотека-філія № 6 для юнацтва, за підтримки Дитячої школи мистецтв і міського Палацу культури. Ведучий Віктор Кравцов розпочав вечір з коротких відомостей про походження інструмента гітара та запросив усіх присутніх зануритися у світ пісень та мелодій.
Своє мистецтво гри на гітарі глядачам дарували такі виконавці: гурт «Метафізика»(Віктор Кравцов та Вікторія Чорна), Давид Кузьмич, Христина Страшівська, Андрій Мельник, Роман Васечко, Андрій Делінкевич, МиколаМагур (гітарист гурту «Метаморфозіс»). Гурт «Метафізика» виконав три авторські пісні – «Тумани», «Завжди удвох», «А я боюсь». Ці прекрасні ліричні композиції ніжно торкнулися сердець слухачів, не залишивши байдужим жодного слухача. Давид Кузьмич разом із Христиною Страшівською та Андрієм Мельником виконали кавер-версію мелодії з фільму «Пірати Карибського моря». Крім того, Давид Кузьмич заспівав три авторські пісні: «На небі сонце», «Бог сильний спасти» і «Chicatequiero». Гості не лише із задоволенням слухали композиції, а й підспівували Давидові. Христина Страшівська майстерно зіграла твір Йоганна-Себастьяна Баха «Токатта». Андрій Мельник чудово озвучив мелодію пісні Стінга «Shapeofmyheart». Зворушливо відтворив мелодію пісні «Рідна мати моя» Роман Васечко.
Далі для любителів гітарної музики виступали Андрій Делінкевич та Віктор Кравцов. У їх виконанні гості почули такі твори: лемківська народна пісня «Гамерицький край», пісня Святослава Вакарчука «Мить», весела та жартівлива авторська пісня «Осіння». Потім на імпровізованій сцені з’явився Микола Магур, який також потішив усіх двома авторськими композиціями «Зрозумій» і «Політ», а ще він виконав кавер-версію пісні Гері Мура «OutinTheFields». Надзвичайно приємно, що було так багато авторських пісень.
Останньою піснею, яка пролунала на вечорі гітарної музики, була «Надія є» відомого гурту «MadHeads XL». Її заспівали всі музиканти, які виступали на цьому заході.
Насамкінець учасники отримали невеличкі символічні призи від організаторів.
Вечір подарував надзвичайну естетичну насолоду присутнім гостям. Сподіваємося, що заходи такого формату відбуватимуться частіше у нашому місті, адже вони не залишають байдужими ані молодь, ані старше покоління.

Оксана КРАВЦОВА,
бібліотекар бібліотеки-філії № 6 для юнацтва Бориславської МЦБС

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.