Зміни у ПАТ «Укрнафта» зачіпають і базу виробничого обслуговування

Світлина від Петра Магура.Учора відбулася мирна акція протесту працівників нафтогазовидобувних підприємств Борислава біля міської ради. А змусили їх до цього трансформаційні процеси у ПАТ «Укрнафта».
Як розповіла голова профспілки Бориславської центральної бази виробничого обслуговування Юліана Дмитруш, працівники ЦБВО також активно долучилися до цієї акції тому, що їм вже занадто наболіло. До ПАТ «Укрнафта» появилось дуже багато питань, які, на жаль, не розв’язуються і хвилеподібно погіршують становище працівників нафтогазовидобувної промисловості як цілої країни, так і Борислава зокрема.
«Ми завжди турбуємося різними аспектами життя наших працівників, але останнім часом позитивних стає все менше, а стурбованість росте, – говорить пані Юліана. – Зараз закінчується чимало ліцензій на розробку багатьох нафтових родовищ, а Державна служба геології і надр України щось не надто поспішає це змінити. Тим більше – служба відмовила Товариству у продовженні аж дев’яти спеціальних дозволів, строк дії яких спливає цього року, чим фактично заблокувала видобувну діяльність. У Бориславі уже припинило роботу одне родовище, що залишило майже без роботи 25 людей. Відтепер видобування нафти у нас зменшилось на 20 тонн в день. Закрити родовище просто неможливо, адже воно ще в принципі діюче, а зупинка видобутку призведе до ще більшої загазованості. У нас і так не найкраща ситуація у місті, а тут ще й цей додатковий ризик. Такі дії дуже дивують працівників галузі і породжують різні тривожні думки, що підприємство навмисне доводять до банкрутства і хочуть «роздеребанити». Наша профспілка також незадоволена цією ситуацією. Ми бачимо, що Правління Товариства це також розуміє і говорить, що треба «щось робити», але досі позитивних зрушень у цьому напрямку зовсім не видно. …»

Анна САГАН

Більше читайте у нашій газеті “Нафтовик Борислава” № 48 від 21 червня 2017 року.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.