Народний часопис. Виходить із 21 лютого 1940 року.

Гуманітарний вантаж прибув до Борислава

DSC_0136

Ми уже повідомляли, що у Бориславі перебувала італійська делегація, яка взяла участь в урочистих заходах з нагоди відзначення 23-ої річниці Дня Незалежності. Слід наголосити, що почесний консул Італії в Нікарагуа Дженаро Данезі, професор медицини, відомий італійський кардіолог Антоніо Констанцо та представник італійських ділових кіл – підприємець Марко Спера не вперше відвідують наше місто. Минулого року вони перебували у Бориславі в складі офіційної італійської делегації на чолі із депутатом Європарламенту Джованні Педріні та вивчали можливості внесення інвестицій в економіку міста та реалізації спільних українсько-італійських бізнес-проектів.

Цього року італійці прибули до нашого міста, щоб засвідчити свою підтримку нам, українцям, у жорсткому протистоянні проти навали російських сепаратистів на сході країни, зокрема у Луганській та Донецькій областях. У рамках відзначення Дня Незалежності України представники Італійської Республіки взяли участь уDSC_0158 святковій Літургії з нагоди Дня Незалежності, вклонилися святим реліквіям у храмі св. Анни та поклали квіти до тимчасової пам’ятної стели, на якій розміщені фотографії усіх українських героїв, які загинули на Майдані під час Революції гідності. Особливо зворушливим став той факт, що наші гості спільно з мешканцями міста виконували Гімн України та цілували Український Прапор.

Коментуючи мету приїзду до н
ашого міста, почесний консул Італії в Нікарагуа Дженаро Данезі зазначив: «Цим візитом ми хочемо висловити свою любов і захоплення вами від імені всього італійського народу. Ми тут, бо висловлюємо підтримку українському народові. Ми тут з вами, бо настав час відродження християнських цінностей, які не можуть бути потоптані».

Цього разу італійці привеDSC_0168зли гуманітарну допомогу на загальну суму близько 350 тисяч євро для медичних закладів міста. Минулої п’ятниці після тривалих та затяжних митних процедур гуманітарний вантаж було доставлено до Борислава. В основному це медичне обладнання, серед якого є операційні функціональні ліжка, стерилізатори, кардіотренажери, пральна машинка, холодильники і навіть дефибрилятор. Чимало зусиль до того, щоб цей вантаж прибув до Борислава, доклав отець-доктор філософії, юриспруденції та богослов’я Павло Василів, який також супроводжував італійську делегацію під час перебування у місті та допомагав гостям порозумітися із мешканцями Борислава під час спілкування.

Медичне обладнання вивантажено у господарські приміщення ЦМЛ по вул. П. Куліша і після повної інвентаризації та завершення процедури з розмитнення буде передано безпосередньо до лікувальних відділень міської лікарні.DSC_0200

Міський голова Борислава Володимир Фірман під час короткого брифінгу з нагоди прибуття першого гуманітарного вантажу до Борислава висловив представникам Італії щиру вдячність нашим друзям не тільки за коштовне медичне обладнання, а в першу чергу, за відвагу приїхати до нас. «Сьогодні, – зазначив міський голова, – вже ні для кого не є таємницею, що проти України розв’язано брутальну війну. Тому сам візит та гуманітарна допомога є для нас такою промовистою. Ця підтримка надихає і вселяє у нас віру. Перед нами сьогодні великі виклики, але ми їх подолаємо. Подолаємо, коли будемо разом, коли будемо піклуватися один про одного, і коли будемо вірити в перемогу, будемо впевнені в ній. І тому я щиро вдячний консулу Італії в Нікарагуа Дженаро Денезі, професору медицини, відомому кардіохірургу Антоніо Констанцо та представнику підприємців області Кампанія Марку Спера, що в найтяжчий період нашої історії вони разом з нами».

У п’ятницю Володимир Фірман подякував нашим гостям за співпрацю з українським народом та за підтримку в такий складний для нас і нашої країни час. Всі присутні у залі мали змогу поспілкуватися з представниками італійського народу та задати їм декілька запитань.

Складаючи подяку за допомогу, за те, що італійський народ солідарний з нами та за щирі співчуття, міський голова вручив їм почесні грамоти.

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі

Ви маєте бути авторизовані, щоб розмістити коментарі.


Нафтовик Борислава.