Народний часопис. Виходить із 21 лютого 1940 року.

У Бориславі можуть розпочатися послідовні відключення електроенергії

elektrika

Про це повідомив на спільній нараді із керівниками комунальних служб міста начальник Бориславського району електромереж Юрій Косар.

Світло в домівках бориславців та східничан орієнтовно відключатимуть на дві години зранку з 9 до 11 години та увечері з 20 до 22 години.

Причина – гострий            дефіцит палива на теплових електростанціях.Через військові дії у Донецькій та Луганській областях, де знаходиться переважна більшість шахт, в Україні виник гострий дефіцит вугілля.  Електростанції працюють з величезним дефіцитом палива і з’являється дефіцит електроенергії, особливо напередодні осінньо-зимового максимуму. Тому Міненерго вводить режим обмеження, який передбачає послідовні відключення електропостачання по всій Україні у випадку, якщо території будуть порушувати визначені та доведені до «Обленерго» ліміти споживання.

Подібні послідовні відключення електроенергії вже відбувалися в 90-х роках минулого століття. ВАТ «Львівобленерго» уже отримало попереджувального листа із чітко доведеними лімітами споживання електричної енергії. У випадку їх порушення розпочнуться вільні відключення споживачів від електроенергії відповідно до розроблених графіків.

Щоб уникнути подібних відключень, начальник Бориславської РЕМ рекомендував мешканцям Борислава та курортного селища Східниці утриматися від використання енергоємних приладів у періоди пікових навантажень на електромережу – з 9 до 11 години зранку та з 20 до 22 години увечері. Не зайвим, на думку керівника бориславських енергетиків, також буде запровадження в енергоспоживанні кожної бориславської оселі жорсткого режиму економії електроенергії.

У цей непростий для нашої держави час люди повинні чітко усвідомити, що тільки режим жорсткої економії дасть змогу уникнути аварійних відключень, допоки український уряд вирішить питання щодо заміщення дефіциту палива на тепло-електростанціях країни.

Наш кор.

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі

Ви маєте бути авторизовані, щоб розмістити коментарі.


Нафтовик Борислава.