Народний часопис. Виходить із 21 лютого 1940 року.

Вантажні автомобілі підприємців отримають перепустки?

perepustka

 

Запровадження нової дислокації дорожніх знаків у нашому місті викликало обурення підприємців. Суть у тому, що для більшості вантажного автотранспорту суттєво обмежили в’їзд у центральну частину міста. Відтепер транзитні вантажні автомобілі, які рухаються у напрямку Східниці, вимушені рухатися по вул. Б. Хмельницького – Гірній – Транспортній, із якої виїжджають на перехрестя у кінці вул. Т. Шевченка і уже безпосередньо по вул. С. Бандери рухаються у напрямку Східниці.

Вантажний транзитний транспорту напрямку Самбора чи промислової зони в районі вул. Дрогобицької також вимушений рухатися у тому ж таки напрямку, тільки на перехресті вул. С. Бандери – Джерельної – Т. Шевченка рухається вниз по Шевченка до повороту на вул. В. Івасюка, якою прямує уже безпосередньо по вул. І. Франка на Самбір чи повертає праворуч на вул. С. Петлюри, з якої в районі «Рогачки» виїжджає на вул. Дрогобицьку.

Нова схема руху вантажного транспорту територією міста суттєво розвантажує центральну частину міста від руху великотоннажних машин, для яких по суті залишилися закритими значна частина вул. Трускавецької та В. Великого, а також повністю заборонений проїзд вулицями Д. Галицького та  А. Міцкевича.

Ухвалюючи подібне рішення, члени виконкому керувалися у першу чергу інтересами міста і враховували аварійний стан більшості бориславських мостів та непристосованість окремих бориславських доріг для проїзду великовагового транспорту, а також можливість заїжджати на територію Борислава не лише зі сторони Трускавця, але й Дрогобича. Про це відверто говорили на нараді із підприємцями та роботодавцями міський голова Борислава Володимир Фірман, начальник відділення ДАІ з обслуговування Борислава майор міліції Роман Садлівський та підприємець, член виконкому Володимир Мальгівський.

Нарада з приводу обмеження руху вантажного автотранспорту відбувалася за ініціативи Асоціації роботодавців міста. За результатом гострої майже двогодинної дискусії роботодавцям міста вдалося досягнути із міською владою домовленостей щодо повторного розгляду цього питання на засіданні виконкому. Компроміс полягав у тому, що роботодавці звернуться до виконкому із клопотанням надати дозвіл на проїзд центральною частиною міста вантажному транспорту, який знаходиться у розпорядженні суб’єктів підприємницької діяльності.

Чи погодяться надати подібні преференції вантажному автотранспортові, який зареєстрований у місті, членам виконкому спрогнозувати тяжко. Наразі Асоціація роботодавців готує відповідне клопотання, у якому має намір вказати суб’єктів підприємницької діяльності та номери автомобілів, які, виходячи із виробничої необхідності, потребують дозволу на проїзд вулицями центральної частини міста.

Наш кор.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі

Ви маєте бути авторизовані, щоб розмістити коментарі.


Нафтовик Борислава.