ЗВІТ ЗА БЕРЕЗЕНЬ ГО «САМООБОРОНА БОРИСЛАВА»

Роковини АТО! Конфронтація насильства на сході України розпочалася 6 квітня 2014 р., коли озброєні бойовики оточили і захопили приміщення Донецької обласної державної адміністрації, після чого озброєні групи проросійських активістів почали захоплювати адмінбудівлі та відділки міліції у містах Донбасу (зокрема, у Слов’янську, Артемівську та Краматорську). Українська влада у відповідь заявила про проведення антитерористичної операції із залученням Збройних сил. Поступово протистояння переросло у масштабний воєнний конфлікт, а, правильніше буде сказати – у війну за незалежність від Російської Федерації.
Відтоді відбулося чимало подій: псевдоперемир’я, міжнародні домовленості, санкції… героїчні подвиги наших воїнів. Та, на жаль, попри все це ситуація на сході України залишається напруженою і про перемогу говорити ще рано. Від початку антитерористичної операції на сході України загинув 1541 військовий, поранені 6226 вояків, повідомив в. о. речника Генштабу Владислав Селезньов, більшість загиблих – 1223 особи – були представниками Збройних сил України, Нацгвардійців – 132, співробітників МВС – 101, прикордонників – 63, працівників СБУ – 7, працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій – 15. (http://www.radiosvoboda.org/content/article/26877443.html). Всі українці, як один, розуміють важливість і критичність цієї гібридної війни, бо здобувши Донбас, загарбник піде далі, як приклад – Крим.
Наша ГО «Самооборона Борислава» розпочинала свою діяльність, як організація, що допомагала забезпечувати порядок і стабільність у місті в часи Майдану, та коли розпочалась війна – повністю переключилась на допомогу українським воякам. Ми задекларували, що допомагатимемо, перш за все, кожному бориславцеві, який пішов воювати в АТО. А це в основному забезпечення найнеобхіднішим – форма, взуття, білизна, харчі, медикаменти, засоби гігієни, частково засоби захисту та прилади спецпризначення.
Наше місто важко назвати забезпеченим матеріально, та, безперечно, Борислав є багатим на відповідальних та патріотичних людей; людей, яким не потрібно роз’яснювати, що від кожного з нас залежить перемога. Кожен бориславець долучається до спільної справи своїм шляхом, а ми звітуємо за довірені нам кошти та виконану роботу за БЕРЕЗЕНЬ 2015 р.:
За зібрані кошти протягом березня придбано для бійців: рюкзак – 6, сорочка – 19, штани – 20, куртка-парка – 19, окуляри – 1, наколінники – 5, калоші – 6 (на загальну суму 1810 злотих та 350 гривень), берці – 5 (2200), генератор – 1 (2100), інструменти на суму 1260 грн., ліхтарик – 2 (500), таблетки на суму 338 грн., рукавиці тактичні – 2 (300), ніж тактичний – 2 (300), електроплитка – 1 (300), барвники для маскувальних сіток на суму 200 грн., сигарети на суму 200 грн., масло для генератора (2 літри = 170 грн.), прапор – 2 (139), балаклава – 1 (80), кашкет – 1 (30).
На передачу посилок «Новою поштою» на схід України у березні витрачено 769 гривень.
Висловлюємо свою вдячність людям, котрі пожертвували кошти в березні, а саме: Німас Василь – 9 000, працівники РЕМА – 2 980 грн., Михайло Ляхович – 2 000 грн., Юрій Корчак – 500 грн., приватна особа – 300 грн., Ярослав Луцишин – 200 грн., Леонід Юрчак – 100 грн., Ярослав Галюлько – 100 грн., Богдан Гриневич – 100 грн., п. Оля – 20 грн.
Не всі бориславці є активними користувачами соцмереж, де ми оперативно висвітлюємо події, долучаючи світлини, тому хочемо коротко розповісти про знакові події, що відбулись в березні цього року.
9 березня у міському Палаці культури відбувся урочистий вечір-концерт «Борітеся – поборите» з нагоди дня народження видатного українського поета та «новітнього пророка» Т. Шевченка, на якому було зібрано та передано нашій громадській організації для забезпечення потреб вояків АТО 704 грн.
Велика подяка від нашої організації за матеріальну і фінансову допомогу своєму працівнику, а тепер воїну ЗСУ в зоні АТО, директору заводу РЕМА Василю Німасу і третьому цехові «інструментальне відділення», загалом всьому колективу підприємства.
Що б не казали, але в нашому місті шанують своїх героїв. Пан Мар’ян, який має кузню на колишній шахті, сам зголосився виготовити підставку для квітів і свічки під меморіальну дошку Артурові Гулику.
У березні ми зустрічали наших трьох вояків, які не боялись зазирнути в лице смерті, хлопців, що тримали оборону на блокпосту поблизу Дебальцевого. Думаю, кожен із завмиранням серця споглядав їхній подвиг біля екрана телевізора (на світлині вгорі).
Маріуполь розташований на межі зони АТО, у його лікарнях перебуває багато поранених бійців Там гостро відчувається нестача ліків, а кожен мешканець відчуває за спиною подих війни … ГО «Самооборона Борислава» надіслала у маріупольські лікарні медикаменти та візки для пацієнтів з порушеннями функціонування опорно-рухового апарату, а в соціальну службу – дитячі речі.
Сім’ю Дубчаків знає багато бориславців. Та не всім відомо, що п. Юрій систематично передає для вояків через нашу організацію дорогий, але вкрай необхідний кровоспинний засіб Celox (целокс) та інші ліки, що рятують життя на полі бою.
За сприяння громадської організації «Самооборона Борислава» міська лікарня поповнилася новим обладнанням та меблями. Ми передали в інфекційне та інші відділення міської лікарні ліжка, візки для транспортування хворих, одноразові джгути, штативи під крапельниці, милиці, та багато іншого.
Віримо, що цей, хай і невеликий вклад у Бориславську медицину, допоможе пацієнтам почуватися у медичних закладах міста трохи комфортніше. Цього ніколи не сталося б, якби не добра воля багатьох небайдужих людей. Серед них – Микола Жаров (Фонд допомоги Україні в Люксембурзі ), Ростислав Макух та Іринка Охендушко (Благодійний Фонд «Нова Країна» м. Львів). Хочемо подякувати також за безкоштовно наданий транспорт для перевезення цього вантажу Володимирові Голобутовському.
Спасибі всім, хто пам’ятає про те, що українські бійці на Луганщині та Донеччині ціною власного життя захищають незалежність нашої рідної України та спокій і мирне небо над головою кожного з нас.
І насамкінець: шановні мешканці нашого міста, керівники підприємств і організацій! Останнім часом почастішали випадки, коли сторонні особи видають себе за активістів ГО «Самооборона Борислава» та збирають гроші, продукти харчування і ліки для воїнів АТО. Переконливе прохання: при виявленні таких осіб вимагайте в них пластикове посвідчення нашої організації з фотографією особи.
Слава Україні! Героям Слава!
Колектив ГО «Самооборона Борислава»

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.