Літературний мікс «У країні Книгоманії»

IMG_20160323_154825

До Всеукраїнського тижня дитячого читання

Книги супроводжують нас впродовж усього життя із раннього дитинства. Завдяки їм ми маємо змогу пізнавати світ у всій його красі та багатогранності, подорожувати країнами та континентами, дізнаватись про культуру, літературу та науку різних народів світу.
Здійснити таку своєрідну мандрівку у світ літературних героїв мали змогу учні 6-б класу ЗОШ № 8 – Надія Говіщак, Софія Губич, Ірина Паращак, Василина Голяк, Вероніка Дидик, Марта Павлюк, взявши участь у літературному міксі «У країні Книгоманії», який проводився в бібліотеці-філії № 3 Бориславської МЦБС до Всеукраїнського тижня дитячого читання.
У першому завданні під назвою «Запитання із скриньки» діти виймали по черзі лоти із номерами запитань, на які потім повинні були відповісти. Дуже сподобалось учням друге завдання «Телеграма від казкового героя». «Приїхати не зможу, бо батько не зробив мені човен та весельце» – ось по такій та інших веселих зашифрованих «телеграмах» від героїв книг слід було назвати як самого героя, так і твір.
Найважчим для учасників виявилось третє завдання – «Цитата з твору», яке вимагало знань тексту творів. По черзі діти вибирали написані на карточках тексти, зачитували їх та повинні були назвати автора і твір, з якого взято цитату.
«Впізнай героя» – такою була назва четвертого завдання літературного міксу. У ньому учні, відгадавши загадку, повинні були назвати будь-який твір, у якому цей герой був би дійовою особою.
У п’ятому завданні заходу – «Уривки з твору» учасники вставляли у зачитаний уривок твору ім’я його головного героя.
Цікавим та захоплюючим виявилось останнє завдання – «Книга заховалась». За короткою характеристикою змісту книги учням слід було відшукати її на книжковій виставці.
А на завершення заходу учасники літературного міксу ознайомились із матеріалами тематичної полиці «Твій друг – книга».
Наталія СЕНЬКІВ,
зав. бібліотеки-філії № 3 Бориславської МЦБС

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.