Прем’єра дитячої опери у школі мистецтв

дитяча опера

Нещодавно концертний зал дитячої школи мистецтв перетворився на казковий. Лунала музика, вражали прекрасні декорації і повен зал глядачів. Від цього ніяковіли юні артисти і вражали своєю безпосередністю. Учні молодших класів під керівництвом викладача музично-теоретичного відділу Галини Новицької поставили музичну казку-оперу «Повернення Іванка» (текст Левка Воловця, музика Євгена Заставного).

Сюжет доволі простий: Зміючка викрала хлопчика Іванка, а друзі – домашні тварини – звільнили його. І лише із захоплюючих поглядів глядачів – учнів, батьків, викладачів та ідеальної тишини в залі було зрозуміло: постановка музичної казки вдалася. Ініціатор цього дійства – Галина Йосипівна – вже давно виношувала мрію – поставити дитячу оперу і саме тут ще більше проявився і її режисерський талант, і творчий підхід у підборі виконавців.
Захоплювали і артистичність учнів, і їхні прекрасні голоси. А ось перелік головних героїв: Аня Острікова – півник, Ангеліна Хлиста та Вікторія Кардаш – курочки, Божена Хавалик – кіт, Роман Олексієвич – песик Рябко, Настя Олексієвич та Володя Кононенко – бички, Оленка Давидович і Микола Загірський – цапки, Андрій Кононенко – Іванко. До речі, Андрій Кононенко – лауреат ІІІ ступеня конкурсу естрадного вокалу «Яскрава країна», який проводився у м. Трускавці.
Долучилися до організації свята і батьки, які допомогли у придбанні костюмів, сприяли у проведенні репетиції, активно підтримували юних артистів під час виступу. Цікаво відзначити, що діти залюбки приймали участь у цій постановці і кожен з них дуже добре справився зі своєю роллю.
Хочеться відзначити творчий підхід викладача Ольги Кондор, яка на основі авторської музики створила музичний супровід і сприяла чудовій невимушеній атмосфері свята.
Музична казка-опера «Повернення Іванка» – це лише один із заходів, які проводить творчий колектив школи. У концертному залі завжди звучить музика, повен зал глядачів і вдячні оплески виконавцям.
Л. СЕНЬКІВ,
завідувач музично-теоретичним
відділом дитячої школи мистецтв

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.