ІЗ СЕСІЇ МІСЬКОЇ РАДИ

001

Минулого вівторка відбулася 15 позачергова сесія міської ради сьомого демократичного скликання. Перейшли до розгляду питань затвердженого порядку денного.
Але перед цим слово взяв депутат Василь Чабан. Він сказав, що при розгляді на минулій сесії питання про виділення в оренду ТзОВ «Аквілон Фінанс»12,9 гектарів землі, а тоді це рішення підтримали 19 депутатів, його голос у протоколі зазначено як «за», хоча він голосував «проти». Почали розбиратися.
Зачитували ще раз прізвища депутатів, щоб уточнити, чи правильно занотована в протоколі їхня позиція. Виявилося, що помилка чисто технічна. Депутат Василь Чабан справді рішення не підтримав, хоча в протоколі позначено ніби він був «за». Натомість, наступний після нього за списком депутат Борис Шумило це рішення підтримав, хоча в протоколі позначено, що він був проти. Тобто, просто переплутали рядки. Таким чином, жодних маніпуляцій не відбулося, кількість голосів на підтримку рішення залишилася тією ж – 19 депутатів проголосували за проект рішення. Вирішили надалі бути уважнішими, а інформацію щодо позиції пана Василя, який, насправді, при голосуванні був проти надання в оренду цієї земельної ділянки, спростувати через засоби масової інформації. Що ми й робимо.
Після цього перейшли до розгляду фінансових та інших господарських питань.
Начальник фінансового управління Юрій Петрів доповідав про внесення змін до показників міського бюджету міста Борислава за загальним і спеціальним фондом. Він зазначив, що є перевиконання дохідної частини бюджету і фінансове управління виносить на розгляд депутатів проект рішення, в якому пропонує збільшити обсяг дохідної частини бюджету міста за загальним фондом на суму 7 мільйонів 16 тисяч 957 гривень. При цьому пропоновано збільшити обсяг видатків на цю ж суму. В тому числі за загальним фондом – 5 мільйонів 581 тисяча 957 гривень і за спеціальним фондом – 1 мільйон 435 тисяч гривень. Також фінансове управління просить збільшити дефіцит міського бюджету за спеціальним фондом на суму 1 мільйон 435 тисяч гривень за рахунок передачі коштів із загального фонду до спеціального фонду бюджету розвитку. Доповідач детально зупинився на тому, скільки і на яку мету планується використати кошти. Це питання розглядалося на бюджетній комісії, висновок якої – прийняти дане рішення за пропонованим проектом.
Обговорювали. Депутат Руслан Зелінський звернув увагу на необхідності виділити кошти на добудову і введення в дію котельні по вул. Героїв ОУН-УПА. Час не терпить, адже потрібно задіяти котельню до початку опалювального сезону. А для цього бракує десь триста тисяч гривень.
Міський голова Ігор Яворський доповнив, що цей проект був розроблений ще три роки тому, зараз подорожчали будматеріали. Цей проект фінансується за кошти бюджетів вищих рівнів, але зараз є загроза того, чи встигнемо запустити котельню до опалювального сезону. Тож треба б передбачити в бюджеті десь двісті тисяч гривень, щоб не зірвати запуск цієї котельні.
Депутат Ярослав Струс висловив думку, що потрібно подискутувати, в кого можна було б тимчасово забрати кошти, щоб пізніше, при подальшому перевиконанні бюджету, їх повернути.
Дискутували довго. Була пропозиція тимчасово забрати кошти від професійного ліцею, а потім через місяць їх повернути. Інша – зняти двісті тисяч із КП «Благоустрій». Запропонували створити комісію, що провела б повний аудит стану справ у професійному ліцеї, чи все там робиться для економії коштів. Надали слово директору професійного ліцею Ярославу Кирчею. Потім знову свою думку висловлювали депутати (Василь Піх, Василь Чабан, Ігор Михаць). Пропонувалося зменшити на сто тисяч гривень фінансування позашкільних навчальних закладів і на сто тисяч гривень фінансування професійного ліцею. Врешті так і вирішили, з тим, щоб ці кошти – 200 тис. гривень внести на добудову котельні по вул. ОУН-УПА. За це проголосували двадцять депутатів, чотири утримались. До цього ж рішення, на пропозицію начальника фінансового управління Юрія Петріва, внесли і субвенцію на фінансування ЦНАП у сумі 18 тисяч 722 гривні.
Підтримали також пропозицію Ярослава Струса надати протокольне доручення відділу освіти провести аудит економічного стану професійного ліцею та депутатський запит Андрія Спаса, щоб заслухати на наступній сесії інформацію директора міського центру зайнятості щодо працевлаштування безробітних та визначення професій, які користуються попитом в нашому місті.
Про дозвіл відділу гуманітарної політики на внесення змін до кошторису доходів і видатків за загальним фондом доповідав начальник відділу гуманітарної політики Роман Тарнавський. Йшлося про те, щоб зняти 15 тисяч гривень з оплати за природний газ і використати їх на оплату пусконалагоджувальних робіт по модульній газовій котельні міського Палацу культури. Пропоноване рішення депутати підтримали.
А далі перейшли до «Різного».
Депутат Віктор Руднєв розповів, що в ДЮСШ розібрали ринг і діти не мали де тренуватися. Ігор Михаць сказав про необхідність ремонту тротуарів по вул.. Трускавецькій; про поганий стан дороги на вул. Озерній інформував Борис Шумило. Андрій Бігей знову підняв проблему необхідності встановлення «лежачих поліцейських» по вул. Шевченка і побіля навчальних закладів. Дано протокольне доручення «КОМ-ЕКО» (депутат Д. Герман) щодо облаштування сміттєвого майданчика по вул. Трускавецькій. Руслан Зелінський запропонував обмежити в часі стоянку маршруток по вул. Міцкевича.
Андрій Спас запропонував у зв’язку з пожежами та крадіжками в парку культури, винуватців яких так і не знайшли, запросити на наступну сесію керівника міського відділення поліції і заслухати інформацію про розкриття подібних злочинів у місті.
На цьому позачергова сесія роботу закінчила.

Ігор ЮРИНЕЦЬ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.