На СОК «Нафтовик» розпочато будівництво спортивного майданчику зі штучним покриттям

На СОК «Нафтовик» розпочато будівництво спортивного майданчику зі штучним покриттям. Завідувач сектору молоді та спорту відділу гуманітарної політики міської ради Володимир Рахель у коментарі з нагоди початку будівництва розповів, що замовником цього об’єкту вартістю більше одного мільйона гривень виступив відділ гуманітарної політики міської ради. Будівництво здійснюється на правах співфінансування із обласного та міського бюджетів.
– Спортивний майданчик, – розповідає Володимир Рахель, – який будується на СОК «Нафтовик» належить до спортивних об’єктів, які зводяться відповідно до останніх досягнень науки. Майданчик матиме покриття із штучної трави. Це покриття, яке робиться по технології тафтинг-методу із волокон, що імітують стебла трави, які вплітаються у високоеластичну основу, що потім покривається латексом. Ворс чи, правильніше, верх такого штучного трав’яного покриття вирізняється своєю жорсткістю, та використовується для ігрових видів спорту.
Завідувач сектору молоді та спорту відділу гуманітарної політики міської ради також розповів, що спортивний майданчик із штучною травою має природний вигляд поля. Штучний газон можна експлуатувати 24 години на добу, причому саме покриття не витоптується і не вибивається. Покриття має унікальну пружність. Травинки завжди підтримують «живу» вертикальну форму та забезпечують відмінне зчеплення ніг із поверхнею, а також натуральний відскік і кочення м’яча. Якість штучної трави схвалена міжнародними спортивними лабораторіями.
– Для спортсменів, які тренуються на такому газоні, – продовжує розповідь Володимир Рахель, – немає ризику додаткового травмування. Займатися можна у звичайному спортивному взутті. Синтетична трава повністю морозостійка та не боїться ультрафіолетових променів, відтак ігровий сезон на штучному покритті може тривати круглий рік. Газон має високі показники зносостійкості, але потребує особливого догляду під час експлуатації. Це стосується дуже жорстких вимог щодо наповнювача.
Спортивний майданчик із штучною травою, який встановлюється на нашому стадіоні, належить до так званих напівзасипних, де для основи використовується пісок. Такі майданчики потребують особливого обслуговування, від чого, власне, і напряму залежить термін експлуатації штучного покриття.
Незважаючи на жорсткі вимоги щодо утримання, обслуговування ігрового майданчика із штучним покриттям обійдеться, за висловом директора комунального підприємства «СОК «Нафтовик» Василя Криворучашака, значно дешевше у порівнянні із утриманням трав’яного газону футбольного поля. А ще пан Василь розповів, що значну частину підготовчих робіт працівники комунального підприємства завдяки допомозі меценатів виконують власними силами.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.