ЩЕ РАЗ ПРО ГАЗ

У Бориславі ґвалт. На багатоквартирні будинки почепили газові лічильники.
Всі мешканці проти цього. Дивно. Приватні садиби самі захотіли і встановили лічильники, бо вигідно. А мешканцям багатоповерхівок – ні. Чому так – можна здогадатися.
В квартирі живе холостяк. Сам. Він частіше ночує в чужих молодиць ніж вдома, а п’ятнадцять гривень йому не гроші. Але за стіною у сусіда – «точка», тобто гонять самогон. На продаж. Холостяку доведеться платити за самогонника, якому це теж невигідно, бо його «здадуть».
Інша ситуація. Бабуня старенька, живе сама, вона теж проти. Точніше, з бабунею живе ще донька із зятем та внучкою. І працюють, і живуть вони в Бориславі, але прописані в селі, щоб була «гірська» пенсія. Знову ж сусіди, які все бачать, образяться, що бабця платить за одну особу, а живе в помешканні четверо: «Ми за них платити не будемо…». Тут – ще одна сім’я, над річкою у неї хлівець, де свинку відгодовують. І яка їм вигода з будинкового чи навіть власного лічильника?
Ось чому всі проти. Одні не хочуть за когось переплачувати, а інші хочуть і далі мати газ «на халяву». Панове бориславці, а чи подумали ви, чому продавець газу ( а це вже приватна компанія) лічильники повісив, але не під’єднав, не ввів в експлуатацію?
Попередній Уряд Яценюка прямо сказав, що продавець газу розкрадає його мільйонами і щоб це припинити дав розпорядження в усіх квартирах встановити лічильники, безплатно, за рахунок фірми чи держави. І до березня 2016 року лічильники таки безплатно встановлювали. Оце і було однією з причин, чому Яценюка «поперли» подалі. А тепер – встановлюйте лічильники за власний рахунок, бо Кабінет Міністрів грошей не має. Для кого вигідно, здогадатися неважко. Тобто, гроші за використаний газ – приватній фірмі, а закуповувати і встановлювати ті лічильники для приватного власника має держава! Це при тому, що встановлення лічильника обходиться щонайменше у три тисячі гривень. Тож половина мешканців, якщо не більше, просто не мають можливості встановити їх за власні кошти, бо не мають таких грошей.
Отже, ставимо один лічильник на двадцять чи сорок квартир. Звичайно, народ проти такого колгоспу. І приватна компанія як крала мільйони кубів газу, так і краде далі, мовляв, не може вона піти проти волі народу. Бо, не дай Господи, люди збунтуються, якщо ми ті лічильники під’єднаємо.
Отак-то, громадяни, нас розводять, «як котят». Із тими багатоквартирними лічильниками будемо покривати і своїх дрібних злодюжок-сусідів, і могутню газову мафію, що все те наколотила. То ж, панове депутати міста, думайте по-державному, а не грайте роль патріотів і захисників народу як це робить опозиційний блок у нашому парламенті.

Михайло БАЙРАК,
мешканець міста

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.