БУДЬМО ГІДНИМИ ПАМ’ЯТІ ГЕРОЇВ

Минулої п’ятниці Борислав відзначив кілька великих свят, що збіглися воєдино: Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День створення Української Повстанської Армії та День захисника України. Урочистості тривали від раннього-ранку і до пізнього вечора. З нагоди великого християнського свята відбулися Служби Божі у всіх храмах міста.
А о другій пополудні відбулося урочисте віче «Сила нескорених» на могилі полеглих героїв – воїнів УПА, які ще в далекі сорокові роки минулого століття стали на двобій із окупантами, відстоюючи право на волю і незалежність України. Так, вони полягли у тій кривавій борні. Але ідеї, за які поклали життя найкращі сини і дочки нашого краю, освячені їх святою кров’ю, не згасли, а проросли у нових поколіннях нашої нації і таки стали реальністю через багато десятиліть. Україна відстояла свою Незалежність.
Пообіч могили в почесній варті сьогочасні герої – представники Спілки воїнів АТО, що пройшли бойове хрещення у боях з новітнім агресором на сході країни; представники ГО «Самооборона Борислава», волонтерських організацій.
Про немеркнучий подвиг наших попередників – воїнів-героїв і говорили виступаючі під час багатолюдного віче «Сила нескорених». А розпочалася урочистість Службою Божою та молитвою за всіх героїв України, що її відслужили священики усіх міських храмів української Греко-Католицької Церкви. Очолив Службу Божу декан Бориславський УГКЦ отець-доктор Роман Василів. До підніжжя могили, що стала справді святим місцем для нашої громади, Гірлянду пам’яті і букети квітів поклали вихованці Бориславської станиці Пласту, що вже багато років діє у місті і стала справжнім осередком виховання патріотичної молоді.

Ігор ЮРИНЕЦЬ

Більше читайте в нашій газеті “Нафтовик Борислава” № 81 від 19 жовтня 2016 року.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.