Медійники Львівщини знайомилися з Бориславом

Минулого тижня Борислав відвідала представницька делегація керівників та профспілкових лідерів мас-медіа Львівщини на чолі із головою Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України Ярославом Климовичем та головою Львівської обласної профспілки медійників Ларисою Беньо. Ініціатором приїзду до нашого міста редакторів та голів первинних профспілкових організацій журналістських колективів Львівщини стала директор радіоредакції «Слово», Заслужений журналіст України, Тетяна Шеремета, а організатором поїздки чисельного журналістського десанту до нашого міста – Львівська обласна організація Незалежної медіа-профспілки України.
За задумом організаторів основний акцент поїздки керівників та профспілкових лідерів регіональних ЗМІ Львівщини до Борислава робився на ознайомленні із досвідом роботи радіоредакції «Слово», яка вважається однією із найкращих редакцій проводового мовлення у Львівській області. Проте, окрім знайомства із досвідом роботи Бориславського проводового радіо, керівники комунальних ЗМІ Львівщини познайомилися також із станом у редакції міської газети.
Редакторів регіональних ЗМІ Львівщини цікавила робота колективу редакції щодо поліпшення матеріально-побутових умов працівників, застосування сучасних енергоощадних матеріалів та технологій для економії коштів на освітлення та обігрів приміщення редакції. Гості були приємно вражені змінами, які відбулися у морально-психологічному мікрокліматі редакції газети, а також взаємостосунках журналістів та міської влади. Голова Львівської обласної організації НСЖУ Ярослав Климович разом із головою Львівського відділення незалежної медіа-профспілки України схвально відгукнулися про позитивні зміни, що відбулися в редакції газети за останні два роки як у плані поліпшення морально-психологічного мікроклімату в колективі так і в у плані забезпечення належних матеріально-побутових умов для працівників.
Міський голова Борислава Ігор Яворський під час спілкування із керівниками регіональних ЗМІ та головами первинних профспілкових організацій Львівщини зазначив, що в основі партнерських взаємостосунків журналістів та влади у Бориславі є взаєморозуміння та повне невтручання влади у творчий процес місцевих ЗМІ. «Ми – зазначив Ігор Яворський, – фінансово підтримуємо наші ЗМІ, але принципово не втручаємося у їхню творчу діяльність». Творчі колективи, за висловом міського голови Борислава, зорієнтовані на правдиве та всебічне відображення подій, що відбуваються у місті, а міська влада вважає недопустимим нав’язувати журналістам свої підходи до трактування подій, що відбуваються в місті. Міський голова також зазначив, що завдяки можливостям радіо, як засобу масової комунікації, йому вдалося ввести у практику своєї роботи щотижневе пряме спілкування із мешканцями Борислава. Можливості радіо дають змогу будь-кому із мешканців міста під час «прямої лінії» поставити конкретне запитання та отримати відповідь на нього. Таке спілкування робить владу відкритою та доступною для людей.

Петро МАГУР

Більше читайте в нашій газеті “Нафтовик Борислава” № 81 від 19 жовтня 2016 року.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.