Нові перспективи школи на Губичах

Минулої п’ятниці у Бориславській ЗОШ № 9 відбувся урочистий запуск нової котельні на твердому паливі. Разом із реконструкцією котельні у навчальній установі було також переведено на централізоване опалення другу частину будівлі школи, яка до цього часу у холодну пору року обігрівалася малоефективним і надзвичайно затратним та дорогим пічним опаленням. Відтепер діти у цьому навчальному закладі міста почуватимуться значно комфортніше, адже оновлена система опалення буде ефективно забезпечувати належне опалення навчального закладу в холодну пору року.
Робота котлів на твердому альтернативному паливі дає можливість відмовитися від дороговартісного природного газу та використовувати для опалення примішень навчального закладу значно дешевшу деревину, яка завдяки використанню сучасних котлів робить котельню не менш ефективною. Впровадження сучасних енергоощадних технологій дозволить суттєво зекономити бюджетні затрати на обігрів приміщення школи за опалювальний сезон.
В урочистому запуску котельні в експлуатацію взяли участь міський голова Ігор Яворський, профільний заступник Роксоляна Гарасимів, керуючий справами виконкому міської ради Ігор Кобилецький та начальник відділу освіти Елла Качмарчик, а також депутат міської ради Ігор Михаць та виконавець робіт керівник будівельного підприємства Олександр Зварич.
Відкриваючи захід, директор школи Галина Новицька акцентувала увагу присутніх на значенні нової твердопаливної котельні та подякувала усім за підтримку та допомогу у її реконструкції. За висловом директора школи, введення у дію нової котельні стало можливим завдяки активній роботі місцевої влади, мера міста та його команди, депутатського корпусу, відділу освіти, меценатів Ігоря Михаця, Володимира Голобутовського, Руслана Зелінського, Олександра Зварича, а також громади мікрорайну Губич та педагогічного і батьківського колективів навчального закладу. Якби не об’єднані зусилля усіх людей ця котельня у школі навряд чи могла би з’явитись. Більше того, котельна виконана за новими технологіями, які допомагають економити топливо. Тим самим, кошти, які раніше використовувалися на отоплення будівлі, тепер можна буде використовувати для інших потреб.
Парох губицької парафії о. Василь Штокало, здійснюючи обряд освячення котельні, зазначив, що реконструйована котельня відкриває нову сторінку в житті губицької громади.
– З року в рік, – зауважив о. Василь, – ми сподівалися, що настане той день, коли котельня запрацює знову. Тому сьогодні особливо хочеться скласти подяку усім тим, хто взяв участь у реконструкції приміщення та обладнання котельні.
А ще парох губицької парафії висловив сподівання, що у найближчому майбутньому турбота керівництва міста про належні умови перебування дітей у школі дасть добрі плоди. І це добре. Бо від підходів до якості навчання та виховання залежить, якою нашій державі бути у майбутньому.
Міський голова Ігор Яворський назвав запуск реконструйованої котельні у дев’ятій школі приємною подією і водночас подякував усім, хто долучився до цієї благородної справи. Об’єднання зусиль шкільних працівників, депутатського корпусу та громади видало добрий результат.
– Було б добре, – зазначив міський голова, – щоб цей приклад співпраці школи і громади став зразком для наслідування. Водночас хотілося б також, щоб на цьому досягненні колектив не зупинявся. Хай це буде першим поштовхом до реалізації наступних проектів тепер уже у галузі навчання та виховання. А нова котельня служить усім, хто працює у стінах школи, і допомагає зберігати найцінніше, що є в житті кожної людини – здоров’я.
Заохочення до реалізації нових освітянських проектів пролунали під час відкриття реконструйованої котельні також у виступі профільного заступника Роксоляни Гарасимів, яка наголосила, що після пуску котельні освітяни повинні задуматися про реалізацію нових освітянських проектів. Нова котельня забезпечить температурний режим, який необхідний для школи. Школа має прекрасний спортивний зал, подібного якому в місті немає. Котельня відкриває нові можливості для його використання. І справа колективу якраз і полягає у тому, щоб запропонувати нове використання.
– У суспільстві, – наголосила пані Роксоляна, – дуже важливою є якість освіти. Батьки зацікавлені в тому, щоб їхні діти були конкурентними і рівень їхньої освіти відповідав потребам сьогоднішнього дня. А без створення належних матеріально-побутових умов досягти успіхів у навчально-виховній роботі нереально. Тому десь перебільшити значення тепла у школі не можливо. Ми сподіваємося колективу навчального закладу вдасться використати ті переваги та можливості, які відкриває перед ним нова котельня на твердому паливі.
Начальник відділу освіти Елла Качмарчик разом зі словами вдячності на адресу міської влади, депутатського корпусу та меценатів також зупинилася на перевагах, які відкриває перед школою нова сучасна система обігріву навчального закладу.
Зрозуміло, що переваги сучасної системи опалення педагогічний та учнівський колектив дев’ятої школи відчують одразу. Хотілося б, щоб разом із новою сучасною котельнею до цього навчального закладу повернулася перспектива розвитку на майбутнє. Адже для цього тут тепер є усе: і нові вставлені вікна, і просторі навчальні приміщення, і згуртований педагогічний колектив, який здатний вирішувати найскладніші навчально-виховні завдання.

Петро МАГУР

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.