Проінформований значить озброєний

Картинки по запросу бізнесЦього понеділка у сесійній залі Бориславської міської ради відбулася цікава та інформативна зустріч як для уже існуючих підприємців міста, так і для тих, хто збирається вступити в їхні ряди. Асоціація роботодавців міста спільно з Міським центром зайнятості та економічним відділом Бориславської міської ради запросили керівника Бориславського відділення ПриватБанку Анжеліку Свідзінську, керівника Бориславського відділення Ощадбанку Руслану Кропивницьку та головного державного інспектора з питань праці у Львівські області Ольгу Сироїжко для того, щоб розповісти підприємцям про їхні фінансові можливості для розвитку бізнесу, а також пояснити деякі зміни у законодавстві з питань праці.
Не зважаючи на складну ситуацію в країні у сфері малого та середнього бізнесу, розвиток цього елемента державної економіки є цілком можливим та реальним завдяки вигідним кредитам.
Першою виступила Анжеліка Свідзінська, яка розповіла про деякі нові програми кредитування починаючого чи вже існуючого малого те середнього бізнесу. На сьогодні ПриватБанк розробив для підприємців 14 програм кредитування, які здатні суттєво допомогти у веденні бізнесу. Новинкою серед них стали програми КУБ та АгроКУБ. КУБ – це проект під назвою «Країна Успішного Бізнесу», своєрідний бізнес-інкубатор, що допоможе почати або розвивати свій бізнес, маючи тільки бажання та ідеї. Щоб стати учасником ІнКУБатора потрібно зовсім небагато – достатньо заповнити анкету, у якій необхідно розповісти про ідею свого майбутнього чи вже діючого бізнесу та шляхи його розвитку. Найперспективніші ідеї буде відібрано на своєрідній конкурсній основі та профінансовано за умовами проекту. Метою цих проектів є відновлення економіки країни шляхом розвитку малого бізнесу та підприємництва, створення нових робочих місць. Завдяки цим кредитним проектам підприємці, самозайняті бізнесмени та усі бажаючі створити власну справу, отримають хороші можливості розвинути власний бізнес, проявити ініціативу, отримати інструменти для розширення, що, як надіються в ПриватБанку, стане потужним поштовхом для виходу з кризи всієї країни.
Наступною з не менш привабливими пропозиціями виступила і Руслана Кропивницька. У Ощадбанку існує теж чималий спектр кредитування малого та середнього бізнесу. Найцікавішими програмами є кредитування спільно з Європейським інвестиційним банком чи Фондом WNISEF. У пріоритеті кредитування по програмі з ЄІБ стоять аграрний сектор, послуги та виробництво, адже основною її метою є фінансування вітчизняних малих та середніх підприємств, компаній середньої капіталізації та інших пріоритетних проектів. Програма фінансування від WNISEF орієнтована на видачу кредитів соціально відповідальним підприємствам на економічно вигідних умовах. Також в Ощадбанку є і можливість вигідного кредитування без застави.
Як пані Анжеліка, так і пані Руслана запевнили усіх присутніх в залі, що у відділеннях їхніх банків консультанти можуть кваліфіковано допомогти клієнтам та індивідуально до потреб і можливостей кожного запропонувати їм відповідні банківські послуги. Тому не варто боятися приходити навіть для простої консультації, адже фінансові рішення завжди потребують виваженості.
Цікавою була для підприємців і доповідь Ольги Свідзінської, яка чітко та доступно пояснювала останні внесені зміни до законодавства про працю і вичерпно відповідала на усі задані запитання. Підприємці почули від пані Ольги про порядок прийому працівників на роботу, відповідні умови праці, правила нарахування заробітної плати, права та обов’язки як підприємця, так і працівника. Не усіма пунктами змін підприємці були задоволені, адже чимало з них виглядали на їхню думку безглуздими і поверненням до радянських стандартів, а деякі були і справжнім відкриттям. Та зустріч із державним інспектором з питань праці також суттєво допомогла бориславським підприємцям, адже змогла прояснити чимало незрозумілих для них нюансів, ситуацій та питань.
Як спікери, так і аудиторія залишились задоволеними результатами зустрічі, адже «проінформований значить озброєний», а з відповідними знаннями, вміннями, а головне бажанням, можна змінити життя на краще.

Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.