Невтомні руки у краси

3 лютого в читальній залі центральної міської бібліотеки відбулась презентація виставки Галини Ляхович «Невтомні руки у краси».
Багато письменницьких зустрічей пройшло в нашій бібліотечній вітальні. Звучало тут багато поезії і прози. А сьогодні бібліотека наповнилася різнобарв’ям ниток і бісеру, адже сьогодні – відкриття виставки вишиваних робіт.
Українці – духовно багата нація. Багата поезією, піснею. Багата вишивкою, в якій, як і в нашій історії, «журба і радість обнялась». Адже саме у вишиваних узорах майстри передають свої думки, почуття, сподівання і надії. Наш прикарпатський край завжди славився талановитими вишивальниками. Світова Героїня Ірина Сеник «розгортала життя як сувій полотна», «все життя у шитті і шиття, як життя». Видно, вишивка допомагає нашим мисткиням по особливому сприймати життя і втілювати його на полотні…
Проживає в нашому Бориславі талановита вишивальниця Галина Володимирівна Ляхович. Саме її роботи прикрасили нашу бібліотеку. Такий креативний подарунок зробила своїй бабці до дня народження внучка Анна. Справжнє мистецьке дійство було підготовлено для цієї талановитої жінки. Адже роботи пані Галини наповнені духовністю і традиціями попередніх поколінь. Вони засвідчують довершене володіння як секретами вишивки нитками, так і бісером. А присутні гості мали можливість ще раз долучитися до магічної краси вишивки під час дефіле вишиванок, яке дебютувало в нашій бібліотеці. Слова привітання звучали від рідних і друзів, адже вишивка єднає людей. Пісенний подарунок – від Олі Кузимко і Божени Гамар. А ще прийшли привітати прабабцю правнуки Ілля, Соломійка, Маринка і Костянтин.
Позитив і піднесення панував у бібліотеці. А хто хоче відчути той магнетизм української вишивки, долучитися до прекрасного, просимо відвідати виставку вишиваних робіт Галини Ляхович.

Тетяна КЕКІС,
бібліотекар ЦМБ Бориславської МЦБС

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.