ХРЕСТ НА ПЛЕЧІ НАКЛАДАЮТЬ

У нас, на Губичах, як і в усіх храмах міста, відбуваються зараз Хресні дороги. Цієї неділі три священики провадили таку Хресну дорогу центральною вулицею Дрогобицькою, від колишнього «Галлаку» і аж до АЗС, для всієї нашої громади. Маємо два храми, що їх не змогла знищити навіть попередня комуністична влада, – Івана Хрестителя та Покрови Матері Божої. І кожен з них є ніби джерелом одуховлення, віри для мешканців нашого мікрорайону…
Дні минають швидко, але не безслідно. Кожен з них приносить щось нове. Непомітно ми вже підійшли до середини Великого посту. Ці дні найбільше зворушують наші серця. Адже ми йдемо за страждаючим Спасителем і відчуваємо разом з ним Його терпіння та Його любов. Любов безмежну.
Усі дороги життя люди добре знають. А от Хресна дорога – є місцем душевного спокою. На ній залишаємо на якусь мить землю з усіма її негараздами та переносимося у вічність. Полюбімо цю Хресну дорогу нашого Спасителя, адже вона додасть нам сили мужньо подолати наш земний шлях.
Справжня Хресна дорога є в Єрусалимі і пролягає вона від дому Пілата до Голгофи. Так звані стації показують нам певні місця, де відбувалися таїнства страждань Христових.
І нині, у дні Великого посту, у кожній церкві відправляється Хресна дорога. Ми проходимо всі ті стації страждань Спасителя і, як християни, розмислюємо над Христовими муками. Нехай образ катованого Спасителя стоїть нам завжди перед очима, а передовсім тоді, коли неправедні спокуси вповзають в наші душі. Так, ми щасливі тоді, коли несемо свій хрест за Ісусом, бо Христос Спаситель додає нам сили перейти всі життєві випробування, очищає нас духовно.
Уявімо собі, коли Спаситель стоїть перед Пілатом зранений, з терновим вінком на голові, а бездумний натовп кричить: «Розіпни!». І хиткий Пілат вмиває руки і несправедливо засуджує на смерть, хоча за кілька хвилин перед тим сказав: «Я не бачу вини у цій людині». Спаситель це чує, але не відкриває уст.
Христос свідомо пішов на найстрашніші муки задля спасіння всіх людей. Тож плекаймо у своїх серцях завжди щиру любов до нашої віри, до наших традиційних християнських цінностей, бо тільки висока духовність допоможе нам здолати все зло, що, як багато вже разів, насувається до нас від північного сусіда. Ми подолали свою Хресну дорогу. Наша Україна вистоїть, бо з нами правда і заступництво Матері Божої, з нами правда а, як сказано, Господь завжди там, де Правда, і він обереже Україну, завдяки нашій щирій молитві, від усіх бід і незгод.

Станіслава ЛЕНЧУК,
мешканка Губич

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.