Українці мають визначити подальшу долю сільськогосподарської землі, – «Батьківщина»

У Києві відбулися збори ініціативної групи щодо початку процедури проведення Всеукраїнського Референдуму про заборону продажу землі. З ініціативою його проведення виступили партія «Батьківщина», а також Асоціація фермерів і землевласників. На зборах зібралося понад дві тисячі осіб і вони дали старт підготовці до референдуму.
І тепер понад 10 тисяч членів ініціативної грипи по всій країні мають зібрати 3 мільйони підписів. Це стане можливим після того, як їх зареєструє Центрвиборчком та надасть підписні листи.
Голова Львівської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк розповів, що ті селяни, які з певних причин хочуть продати свої паї, повинні мати таку можливість, однак викуповувати землю має лише держава через національний Земельний банк, який навіть ще не створений.
«Щоб відкрити ринок землі потрібно максимально прописати усі законодавчі норми цього, аби не вийшло так, що через рік-другий Україна лишиться без свого найбільшого національного надбання», – наголосив Михайло Цимбалюк.
Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала українців не бути байдужими, адже долю головного українського багатства має вирішувати народ і влада зобов‘язана дослухатися до його волі. Проте вона попереджає, що влада чинитиме опір народній ініціативі щодо проведення Земельного Референдуму.
На думку Юлії Тимошенко, у аграріїв немає коштів, щоб купувати землю, а аграрна мафія через введення продажу землі давно вже хоче узаконити мільйони гектарів землі, що перебувають у володінні кількох родин, у тому числі й президентської.

Ірина КВІТКА

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.