Вони працюють для нашого добробуту

88_main

Щорічно у третю неділю березня своє професійне свято відзначають працівники житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення. Працівники цієї галузі невтомно піклуються, щоб наше око радували чисті вулиці та дороги, озеленені парки і сквери. Саме завдяки їхнім старанням ми маємо у наших домівках тепло, воду та світло. Та й не тільки у домівках, адже у темну пору доби світло потрібне й на вулицях нашого міста. Саме цим займається комунальне підприємство «Бориславсвітло», яке вже 3 роки очолює Валерій Настенко.

Колектив цього підприємства невеличкий – всього 8 людей, але дуже дружній. та злагоджений. Всі працівники – спеціалісти своєї справи, Добре знають свою роботу, добросовісні, хороші та віддані своїй професії. До виконання своїх обов’язків вони відносяться з неабиякою відповідальністю, намагаються робити так, щоб на наших вулицях було світло та безпечно. Хоча, як і у всіх тих, хто працює та намагається бодай щось корисне та потрібне зробити для міста та його мешканців, не завжди є можливість зробити все, що заплановано. Здебільшого це пов’язано з недостатнім фінансуванням. За словами начальника КП «Бориславсвітло», в місті розроблена та прийнята програма реконструкції та удосконалення вуличного освітлення, заміни застарілих світильників на нові, сучасні та енергозберігаючі. Але це не так просто. Адже вартість одного такого світильника до 4 тис. грн. Та незважаючи на проблеми, за останні роки все-таки вдалося здійснити капітальний ремонт освітлення на таких центральних вулицях нашого міста, як В. Великого, Д. Галицького,
А. Міцкевича, а також частково на вулицях С. Коваліва,
С. Петлюри, Тернавка. Вартує уваги й те, що перехід на економні, енергозберігаючі електролампочки дав змогу освітлювати місто протягом всього нічного періоду, бо знаємо, що раніше місто освітлювалося тільки до опівночі та деякий час вранці. Дещо вдається зробити, дякуючи небайдужим мешканцям, які самостійно з власної ініціативи закупляють необхідні матеріали, щоб освітити віддалені частини міста.
На жаль, з 1 березня цього року держава збільшила тарифи на електроенергію для зовнішнього освітлення у 2 рази. Так, якщо у березні минулого року місто заплатило за електроенергію близько 22 тис. грн., то вже у березні цього року цифра зросла аж до 54 тис. грн.
Варто зазначити, що у Бориславі впроваджено систему управління вуличним освітленням, яка дозволяє контролювати стан освітлення у автоматичному режимі, спрощуючи обслуговування мереж. До речі, така система з усіх міст області є тільки у нашому місті та Львові.
Але не завжди все залежить від людей та їх роботи. Вплив мають і несприятливі погодні умови, зокрема сильні пориви вітру. А так як електричні мережі вже старі, проводи неізольовані, а сильні вітри у нашому місті доволі таки часто, то стаються аварійні відключення освітлення.
В колективі комунального підприємства «Бориславсвітло» розуміють, що ще багато потрібно зробити для того, щоб наші мешканці в темну пору доби почували себе на вулиці комфортно та безпечно в плані освітлення. Але хочеться, щоб і те, що вже зроблено та є зараз, не нищилося недобросовісними «людьми». Йдеться про те, що часто лампочки та світильники просто розбивають, а їх заміна коштує немалі гроші.
Та напередодні свята треба говорити про хороше. Тому керівник КП «Бориславсвітло» пан Валерій від усього серця вітає весь свій колектив з професійним святом та бажає міцного здоров’я, щастя, достатку в родинах, успіхів у роботі, натхнення для нових ідей та планів, здійснення всіх задумів і мрій, благополуччя, терпіння та мирного неба над нашою країною. А ми приєднуємося до цих привітань та бажаємо подальших успіхів та нових звершень у вашій такій потрібній роботі.
Ірина НОВАК

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.