З ЮВІЛЕЄМ, РІДНА УКРАЇНО!

Свято Незалежності у Бориславі

Двадцятип’ятиріччя, – перший ювілей нашої молодої держави, Борислав відсвяткував як належить, – патріотично, світло, радісно. Міська влада, відділ гуманітарної політики, наші установи культури попрацювали в повну силу і зробили все, щоб святковий настрій того дня подарував усім бориславцям – від найменшеньких до сивочолих ветеранів, у пам’яті яких ще не стерлися часи московської окупації України.
Спозаранку народ прямував у наші храми, де відбулися святкові Богослужіння. Всі ми молитовно просили Божої опіки для нашого народу і нашої Держави, просили Господнього благословення для воїнів-героїв, що у кривавих боях із сатанинською навалою північної орди відстоюють право України на вільне мирне щасливе життя. Саме завдяки їм, патріотам добровольчих батальйонів, що першими рушили на схід країни і стали непереможним щитом Незалежності, завдяки воїнам Збройних сил та Національної гвардії, завдяки волонтерам, які стали символом всенародної підтримки, ми вистояли і перемогли, бо зуміли перекреслити далекосяжні злочинні наміри московської наволочі.
За два з половиною роки війни Україна стала на ноги, об’єдналася в єдиному пориві і тепер перемогти її вже не вдасться жодному ворогові.
Після молитви за Україну у храмах міста всі ми мали можливість подивитися військовий парад у столиці, який ще раз засвідчив: військову потугу держави відновлено. Наша відроджена армія має що протиставити загребущим планам московського карлика. Ми вистоїмо, ми переможемо.
А далі увесь день – вулиці міста сяяли барвами вишиванок, до пізнього вечора гриміла музика, місто святкувало ювілей України.
Варто відзначити, що відділ гуманітарної політики справді постарався, щоб цей відпочинковий день запам’ятався бориславцям надовго. О дванадцятій стартував велопробіг із державною символікою вулицями Борислава. Одразу ж за півгодини у парку культури змагалися вже найменшенькі шанувальники велоспорту під девізом «Діти – Україні». Кожному з маленьких учасників подарували пам’ятну мальовничу подяку представники ГО «Самооборони Борислава» та «Спілки воїнів АТО».
Потім – чудові виступи на міській площі педагогів та учнів Дитячої школи мистецтв. Далі змагалися у «Козацьких забавах» юні бориславські силачі на спортмайданчику парку. А вже увечері аж зашкалювали емоції під час «Караоке на Майдані» біля літньої сцени міського Палацу культури. І завершенням святкувань став урочистий концерт наших кращих виконавців та гостей міста.
З ювілеєм, рідна наша Україно!

Ігор ЮРИНЕЦЬ

Фото з офіційної сторінки Бориславської міської ради у Facebook.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.