ГІМНАЗИСТИ СПІЛКУВАЛИСЯ ІЗ КЕМБРІДЖЕМ

10 листопада, у нашій міській державній гімназії відбулася міжнародна відеоконференція, що є частиною програми Generation Global (Глобальне покоління). Наша група вже другий рік є учасником цього проекту – колишня назва тієї ж програми – Face to Faith (Обличчям до віри). Спілкувалися ми англійською мовою, що її достатньо освоїли завдяки нашим наставникам – педагогам гімназії. Мої враження – виключно позитивні, адже під час участі у цій програмі я навчилась основам діалогу: опиратися в усьому лишень на власний досвід та думки, поважати співрозмовників тощо.
Це справді дуже цікаво. Вперше отримала можливість, як і мої товариші, поспілкуватись з однолітками – учнями Вищої школи в Кембріджі. Окрім них, у відеоконференції взяла участь молодь зі східних та центральних регіонів України. Хочу відзначити, що наші співрозмовники були надзвичайно привітними, ми отримали чимало задоволення від спілкування з ними.
Провідна тема відеоконференції – «Історія в культурі моєї сім’ї, країни, віри тощо». Ми обговорювали роль слова в збереженні національної та історичної пам’яті та ділились один з одним захоплюючими розповідями про минуле. Ця конференція була надзвичайно інформативною, я ще раз переконалася, що величне минуле стоїть за кожним з нас, – це і долі наших предків, і нашого міста, і, звісно ж, нашої країни. В майбутньому намагатимусь зробити все можливе, щоб передати всі ці знання наступним поколінням, адже це так важливо – не втратити зв’язок з нашою історією.
Безсумнівно, отримані сьогодні навички спілкування в форматі відеоконференцій будуть безцінними для мого подальшого навчання. Я знаю, що в університеті «Києво-Могилянська академія» та в інших престижних вищих навчальних закладах дуже часто проводяться подібні міжнародні відеоконференції. Сподіваюсь, що і в моїй рідній гімназії це також стане традицією. До речі, вже в грудні ми знову спілкуватимемось із ровесниками з інших країн.
А ще хочу висловити щиру вдячність організаторам Generation Global та, звісно ж, моєму вчителеві англійської мови пані Марії Рубан за цей незабутній досвід та нові знання.

Христина ФЕДОСЯК,
учениця 7-А класу Бориславської державної гімназії

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.