У Східницькій школі з’явилася перша мультимедійна дошка

Cучасне мультимедійне обладнання із мультимедійною дошкою для комп’ютерного класу східницької школи закупила селищна рада. Східницький селищний голова Іван Піляк у коментарі з приводу придбання нового сучасного обладнання для школярів зазначив, що особливістю сучасних дітей є те, що вони дуже рано починають отримувати відомості з різних електронних джерел: телевізорів, DVD програвачів, відеомагнітофонів, комп’ютерів, мобільних телефонів.
Інформацію, отриману з екранів електронних носіїв, діти сприймають простіше і швидше, ніж дорослі. Школярі краще опановують будову електронних засобів та правила роботи з ними. Сучасні учні 5-6 класів, які виросли на телебаченні, комп’ютерах і мобільних телефонах, у навчанні потребують швидкозмінної візуальної інформації та постійної зорової стимуляції. Тому депутати Східницької селищної ради у бюджеті заклали кошти в розмірі 120 тис. гривень на придбання мультимедійного обладнання для комп’ютерного класу. Це була цілеспрямована субвенція Східницької селищної ради відділу освіти Бориславської міської ради, спрямована на поліпшення матеріальної бази кабінету інформатики в Східницькій ЗОШ № 2. «Ухвалюючи подібне рішення, ми прагнули наблизити спосіб подання навчальної інформації на уроках інформатики у східницькій школі до рівня сучасних вимог», – наголосив Іван Піляк.
Східницький селищний голова також зазначив, що придбання мультимедійної дошки для школи не випадкове. Разом із дошкою за рахунок коштів селищної ради було закуплено 11 потужних системних блоків, що дозволить підняти рівень навчального процесу до сучасних стандартів. Мультимедійна дошка – це універсальний технічний засіб візуальної комунікації і навчання, в якому поєднуються характеристики звичайної дошки і новітніх комп’ютерних технологій. З її допомогою не просто відображається те, що відбувається на комп’ютері, а здійснюється тристоронній взаємозв’язок між учителем, учнем і комп’ютером.
Окрім того, за кошти бюджету було закуплено набори парт, що мають змінну висоту. Це дасть змогу долучати до навчального процесу з використанням сучасного мультимедійного обладнання школярів, починаючи з другого класу.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.