«Дзвенить струмочком рідна мова»

Як нема без зірок небозводу,
Як блакиті без сонця нема,
Так і мови нема без народу,
І народу без мови нема.
В. Забаштанський

Українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов’їна. Наша мова прекрасна і барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачаруючись виплеканою народом у віках рідною мовою. Тому, щорічно, 9 листопада, ми відзначаємо День української писемності та мови.

Усі ми повинні пам’ятати і дбати про те багатство, яке є у кожного із нас, не завжди ми пам’ятаємо, не завжди цінуємо, але без нього не можемо жити. І багатство це – наша рідна мова.
До відзначення свята у бібліотеці-філії № 5 для дітей Бориславської МЦБС було проведено вікторину «Дзвенить струмочком рідна мова». Під час 1-го туру «Мовне асорті» діти повторили і закріпили знання з лексикології, фразеології, морфології, синтаксису та збагатили свій словниковий запас.
Рідна мова – це скарбниця народної мудрості, криниця живої води, невичерпне джерело добра, нескінченна річка слів, струмок надії.
В українській мові є найдавніші перлини народної творчості – прислів’я та приказки. Наші предки передавали з уст в уста, з покоління в покоління усю життєву мудрість українського народу. Тож метою 2-го туру «Закінчи прислів’я» було пригадати і закінчити прслів’я.
Наша вікторина– це передмова до досконалого вивчення рідної мови. Вивчати її, удосконалювати свої знання, збагачувати словниковий запас під час читання і спілкування, досконало володіти нею – обов’язок кожного справжнього українця.
Кожне слово рідної мови – це своєрідний подарунок минулих віків нам з вами! Грецький мудрець казав, що іноземну мову можна вивчити за декілька років, а свою – навіть за все життя не вивчиш.

Наталія ПРІЦАК,
бібліотекар бібліотеки-філії №5 для дітей Бориславської МЦБС

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.