Українці активно обговорюють статки вищих посадових осіб держави

Завдяки електронному декларуванню стало зрозуміло, що ми живемо в країні дуже багатих людей, які, як зауважило одне із загальноукраїнських видань, можуть кредитувати потреби власної країни. Чого лиш варті 700 млн. доларів США готівкою у братів Дубневичів, які нарахували в zахіd.nеt. На Богдана Дубневича та найближчих членів його сім’ї зареєстровано 409 об’єктів нерухомого майна. Ярослав Дубневич із сім’єю володіють 273 об’єктами нерухомості. Крім того, Дубневич-молодший задекларував 51 об’єкт незавершеного будівництва.
Кожен з братів задекларував також по колекції дорогих швейцарських годинників, а Ярослав Дубневич – збірку творів українського живопису, що включає у себе, зокрема, дві картини Олекси Новаківського, 18 полотен Івана Труша і 14 картин Сергія Васильківського.
Нинішній Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який обійняв цю посаду у 2016 році, за попередній рік отримав 77 270 гривень зарплати на посаді голови Верховної Ради. Готівкою Гройсман задекларував 2 мільйони 280 тисяч гривень, 870 тисяч доларів і 460 тисяч євро.
Народний депутат від фракції «Блок Петра Порошенка» (БПП) Руслан Демчак вказав у Е-декларації 133 мільйони гривень готівкою. Водночас на банківських рахунках нардепа – 2 726 гривень.
Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на банківських рахунках зберігає 61 тисячу 293 гривень, а от готівкою – 53 тисячі доларів, 12 тисяч євро і 50 тисяч гривень. Депутат від «Волі народу» Олесь Довгий задекларував півтора мільйони доларів готівкою, пише DW.
Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко має 485 971 грн на банківському рахунку та 318 тисяч гривень готівки. Згідно з електронною декларацією за 2015 рік, у її чоловіка Олександра Тимошенка – 2 989 650 грн на рахунку в банку, а також 163 тисячі євро, 270 тисяч доларів та 360 тисяч гривень готівки, пише УП
Мер колишнього Дніпропетровська (нині Дніпра) Борис Філатов вказав, серед інших належних йому статків, квиток на політ у космос (вартістю 1,4 млн гривень). Інший відомий політичний персонаж – нардеп від БПП Анатолій Матвієнко – виявився власником храму Успіння Пресвятої Богородиці в одному з сіл Вінницької області.
Депутат Верховної Ради від фракції «Опозиційний блок» Нестор Шуфрич в 2015 році задекларував 25 млн. грн. готівкою, 71 старовинну книгу 51 ікону та фарфор, пише УП
Меблі XIX століття та колекції картин, вин, коштовні годинники задекларував народний депутат з фракції Олега Ляшка Андрій Лозовой. Депутат має хрест-енколпіон зі Святими мощами XIII століття, 72 ікони, колекцію холодної зброї XIX-XX століття з 32 одиниць, одну ікону XVI століття, 5 годинників Ullyse Nardin, Perrelet, Romain Jerome, Zenith, колекцію вин з 186 пляшок, меблі голландського і англійського виробництва XIX століття, розповідає ICTV
Голова Фонду державного майна Ігор Білоус в 2015 році задекларував 1,2 млн гривень, 970 тисяч доларів і 140 тисяч євро готівки, пише ЕП.
Президент Петро Порошенко задекларував права власності у понад 100 компаній в Україні, Росії, Польщі, Іспанії, на Кіпрі, в Угорщині, Литві і КНР, Британських Віргінських островах та у Нідерландах, зарплату у сумі 121 054 грн., процентів у сумі 12 375 404 та інвестиційні прибутки у сумі 49 665 361 грн., пише УП
У своєму Facebook Порошенко зазначив: «Усе коштовне рухоме і нерухоме майно: житло, земельні ділянки, авто, картини, жіночі прикраси – було куплено (не в оренді) до президентства. Більше того, здебільшого майно було набуто в той час, коли я не був на державній службі».
Також Порошенко зауважив, що на благодійність та підтримку армії у 2014 – 2016 роках ним та підприємствами, де він виступає кінцевим бенефіціаром, перераховано близько 400 мільйонів гривень.
Нарородний депутат України від Дрогобиччни Богдан Матківський разом із членами родини володіє квартирою у м. Трускавці площею 51,2 кв. м., яка є спільною власність нардепа, його брата та батька. Земельних ділянок, дач, гаражів у народного обранця немає. Цінного рухомого і нерухомого майна, в тому числі і автомобілів, об’єктів незавершеного будівництва, цінних паперів, нематеріальних активів, юросіб, кінцевим бенефеціаром яких є члени сім’ї у Матківського, згідно з декларацією, нема. – повідомляє інтернет-ресурс «Медіа Дрогобиччина».
Згідно е-декларації доходи Богдана Матківського склали: 77 тис. 898 грн. – зарплата депутата, 135 тис. грн. – подарунок від батька, який в минулому році отримав трохи більше 11 тис. грн. пенсії.
На компенсацію вартості оренди житла нардеп отримав 162 тис. 700 грн., 2 тис. 312 грн. – компенсацію за проїзд, 900 грн. за відрядження, 80 тис. 559 грн. – відшкодування витрат на здійснення депутатських повноважень та 12 тис. 180 грн. – повернення грошової застави, відповідно до Закону України Про вибори народних депутатів України.
З грошових активів в родині – 40 тис. євро, які задекларовані як власність батька.
Нардеп також є віце-президентом БО «ВБО Сфера-ЗЕТ». Дружина нардепа Маріанна, повідомляє «Медіа Дрогобиччина» наразі не працює. Як пояснив Богдан Матківський, 29 вересня дружина вийшла з декретної відпустки. Подальша робота буде залежати від можливостей адаптувати дітей до навчального процесу. Та й няні в Києві дорогі. Я не можу заборонити мамі – бути мамою, бо робота буде обмежувати це. Але і жінці потрібно бути – жінкою… Вважав і вважаю, що тільки разом – можливий результат.
Фінансових зобов’язань, видатків та правочинів, роботи за сумісництвом – нема.
Нагадаєм, у випадку внесення хибних та неповних даних у декларанта є 7 днів на внесення уточнень.
Це лише поверховий огляд декларацій українських чиновників, який, втім, свідчить, що вони у нас, на відміну від народу, далеко не бідні. Для кращого аналізу рекомендуємо відкрити декларацію кожного і добре вчитатися. Декларації вищих посадових осіб держави можна знайти за адресою: https://public.nazk.gov.ua/search

Підготувала
Оксана ГРОСЬ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.