Перший футбольний турнір міста

Кінець минулого тижня ознаменувався для спортивного світу Борислава доволі визначною подією – відбувся перший міський турнір з міні-футболу присвячений пам’яті видатних тренерів Ярослава Павлика та Зенона Малика. Впродовж трьох днів (23, 24 та 25 грудня) десять футбольних команд міста змагалися за звання кращої.
Ідея проведення футбольного турніру виникла спільно у нового директора ДЮСШ Олега Вітковича та депутата міської ради Дмитра Германа. Як розповів пан Олег, цей турнір уже давно потрібен Бориславу. «В нашій країні футбол – дуже популярний вид спорту. І Борислав не виняток, – говорить пан Олег. – Наскільки я пам’ятаю останні міські турніри з футболу в нас проводилися ще до проголошення незалежності України, а це вже пройшло більше як чверть століття. А в нас не те що у ДЮСШ, у кожної школи є футбольна команда і навіть деякі підприємства міста продовжують традицію спортивного проведення часу колективу саме через футбольні тренування. Тому не провести змагання з міні-футболу на рівні міста було б просто нерозумно.»
Дуже приємно враженими були організатори кількістю заявок від команд для участі – їх зголосилося аж десять. Ще більшою несподіванкою стала дуже велика кількість вболівальників і тих, хто шкодував, що не подав заявку на участь. Завдяки такому успіху виникла ідея зробити турнір щорічним.
У перший день турніру змагалися ФК «Борислав», «5 школа», «Електрон», «Волянка», «Вікторія», ДЮСШ, «Східниця», «Парк», «РЕМА». Серед учасників була і легендарна команда «Галлак», яка виступала у тому складі, який тренував особисто Ярослав Павлик.
Спостерігаючи за грою команд пан Олег був дуже здивований, адже такої шикарної гри не бачив навіть на чемпіонатах світу у професійних футболістів. «Я отримав величезне задоволення від перегляду матчів турніру, – розповідає пан Олег. – Команди були настільки добре підготовлені, що професійні гравці національної збірної можуть «нервово покурити збоку». Особливо втішили гравці з команди «Галлак», яких тренував ще сам Ярослав Семенович. Вже дорослі чоловіки на рівних змагалися у спритності та майстерності з удвічі молодшими за них суперниками і достойно проводили кожну гру. Це було дійсно видовищно. Відповідно один з гравців «Галлаку», а саме Іван Диняк, заслужено отримав особисту нагороду як кращий гравець турніру.»
Повболівати за гравців та зарядитися енергетикою спортивного запалу прийшли і заступник міського голови Роксоляна Гарасимів та завідувач сектором молоді та спорту відділу гуманітарної політики Бориславської міської ради Володимир Рахель. Вони привітали учасників змагань, побажали всім чесної та хорошої гри, а також веселого Нового Року та затишного Різдва.
За результатами змагання третє місце отримала команда ДЮСШ, друге місце дісталось команді «5 школа». Переможцем турніру став ФК «Борислав». Варто відзначити, що перед фіналом команді прийшлось замінити воротаря, адже їхній голкіпер Олег Летинський був травмований і не зміг продовжувати гру. Оскільки зі своїми обов’язками Олег справлявся дуже добре, то встиг заслужити нагороду турніру як кращий воротар.
Звісно, організатори щиро вдячні тим, хто допоміг їм з організацією турніру. Дякують вони тендітній красуні Мар’яні Щербанік, яка своїми запальними піснями піднімала настрій усім присутнім. Від усіх учасників змагань слова вдячності адресуються Східницькому джерелу №18, яке забезпечило футболістів смачною і корисною водою, знаною в народі як «содова». Також організатори хочуть подякувати і спонсорам, які забажали залишитись анонімними, але дуже допомогли фінансово і не тільки у тому, щоб турнір таки відбувся.
Тішить, що у місті, ще є люди, які не байдужі до підростаючого покоління і стараються зробити життя міста цікавішим та насиченішим.

Анна САГАН

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.