Галина Пагутяк презентувала нову книгу – «Гіркі землі»

«Гіркі землі» – це історія про занепад колись славного Борислава – «Галицької Каліфорнії» – єдиного міста в світі, яке розміщене на промисловому нафтогазовому та озокеритному родовищі з численними джерелами мінеральних і лікувальних вод… Знаходиться воно на півдні центральної частини Дрогобицького району Львівщини, на річці Тисмениця… Це Борислав.
Письменниця розповіла про роботу над книгою «Гіркі землі», в якій показана доля Борислава. Як будучи в кінці ХІХ на початку ХХ сторіччя «Галицькою Каліфорнією», зараз став містом з напівзруйнованою промисловістю, і ця біль душі авторки відображена в книзі.
Галина Пагутяк висловила вдячність за допомогу, завдяки якій змогла краще зрозуміти Борислав, пану Зенону Яремку та пану Олегові Микуличу.
Наталія Бараняк, директор Бориславської МЦБС, привітала пані Галину, подякувала їй за творчість, за те, що порушує у своїх книгах болючі теми і подарувала на згадку нову книгу відомого дослідника минувшини нашого краю, начальника відділу гуманітарної політики міської ради Романа Тарнавського «Голгофа бориславського священицтва та монашества».

БоженаДмитришин,
провідний методист Бориславської МЦБС.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.