СЮДИ ПРИХОДЯТЬ ЗА ПОКЛИКОМ СЕРЦЯ

Світлина від Петра Магура.Свято медичного працівника, що відзначаємо цієї неділі, безпосередньо стосується і нашого Бориславського медичного коледжу – навчального закладу, що готує спеціалістів середньої медичної ланки для медустанов всієї України. Створений 1946 року, минулоріч він відзначив  своє сімдесятиріччя. За цей період в аудиторіях навчального закладу підготовлено тисячі професіоналів, покликання яких дарувати людям здоров’я. На сьогодні понад сімсот юнаків та дівчат освоюють в світлих і належно оснащених всім необхідним аудиторіях таку необхідну всім нам професію. Тут готують для закладів охорони здоров’я спеціалістів за трьома напрямками – «Лікувальна справа», «Сестринська справа», «Акушерська справа». Дуже нелегко стати студентом коледжу, дуже нелегко освоювати весь комплекс знань, необхідний сьогодні працівникові медичної сфери, дуже нелегкою і відповідальною є і подальша праця. Але мабуть немає вищого покликання, аніж приходити на допомогу людям, що опинилися в біді, що потребують вашої допомоги, що вірять: людина в білому халаті порятує, вилікує, підтримає. Тож і приходять сюди найкращі випускники наших шкіл справді за покликом серця.
Як розповів у нашій розмові завідувач відділу медсестринської справи Ігор Валага, для того, щоб підготувати висококваліфікованих спеціалістів, у коледжі є всі необхідні умови. Створено 37 предметних кабінетів, обладнаних всім необхідним сучасним приладдям для проведення не лише лекційних, але й практичних занять. Діє шість лабораторних, два комп’ютерні класи, бібліотека з великим вибором спеціальної літератури, читальний зал, обладнаний сучасною технікою та доступом до мережі Інтернет. А в гуртожитку коледжу створено кабінети з доклінічної практики – хірургічний та акушерський блоки, оснащені сучасною апаратурою та інструментарієм, предметами догляду за хворими і наближені до умов стаціонару. В цьому навчальному закладі є всі умови і для проведення дозвілля: два спортивні зали, стадіон, стрілецький тир.
Нинішні студенти медичного коледжу – це майбутнє нашої медицини. Багато з них отримає пізніше вищу освіту, а багато працюватиме після закінчення навчання у медустановах Львівщини та й всієї України. Озброєні необхідними знаннями під керівництвом високопрофесійного викладацького колективу, спрямовані на освоєння всього нового, що з’являється у медичній науці, нинішні студенти покликані втілити в життя все те хороше, чого навчили їх в аудиторіях коледжу, все те, що вкладаємо у розуміння – медичний працівник, працівник охорони здоров’я.
На знімку: тут формують майбутнє нашої медицини.
Підготував
Ігор ЮРИНЕЦЬ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.