Народний часопис. Виходить із 21 лютого 1940 року.

У Східниці під час відзначення Дня курорту проведуть благодійний концерт зі збором коштів для армії

shidnytsja

 

Святкові заходи із відзначення Дня курорту Східниці розпочнуться у суботу, 9 серпня, о 9-й годині  у церкві святих апостолів Петра і Павла зі Святою Соборною Літургією за зцілення й оздоровлення всіх немічних, а також відбудеться спільна молитва за військових, які в зоні АТО.

У парку святого Пантелеймона Цілителя об 11-й годині преосвященніший владика Ярослав Приріз освятить капличку святого великомученика Цілителя Пантелеймона.

– Саме 9 серпня церква відзначає день святого Пантелеймона Цілителя, безвідплатного лікаря. Йому моляться про зцілення душі і тіла. Тож не дивно, що капличка святого Пантелеймона Цілителя відтепер буде у Східниці. Саме тут знаходяться унікальні мінеральні джерела цілющої східницької  води, які у поєднанні з неперевершеною красою карпатської природи повертають здоров’я не тільки тілу, а й душі. Тому й парк, відкритий минулого року, та збудовану каплицю названо на честь цього святого. Тут зможе у молитві отримати ліки для душі кожен бажаючий,  – каже селищний голова Іван Піляк.

Для гостей та мешканців  Східниці у день курорту виступатимуть українські виконавці: дует «Трускавчани» та народний релігійно-просвітницький гурт «Куди йдеш» із Народного дому м. Бузька (керівник о. Ярослав Лозовий). Під час  благодійного концерту відбудеться збір коштів для потреб Української армії. Організатори звертаються до всіх, хто має можливість внести свій вклад для допомоги захисникам України. У рамках благодійного концерту також відбудеться вже традиційний щорічний вокально-дитячий конкурс, приурочений до вшанування пам’яті Омеляна Стоцького – першовідкривача східницьких мінеральних вод.  Призовий фонд конкурсу також скерують на потреби Української армії, а діток  пригостять солодким частуванням. Заходи розпочнуться о 18.30, на літній сцені в центральній частині курорту.

На неділю запланована товариська зустріч футбольних команд СК «Східниця» та «Карпати» (Львів, ветерани), яка розпочнеться о 16-й годині. З 19-ої години у Народному домі «Просвіта»  Бориславський народний драматичний театр імені Петра Телюка покаже виставу «Мати-наймичка» за поемою Тараса Шевченка «Наймичка». Вхід вільний.

Наш кор.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі

Ви маєте бути авторизовані, щоб розмістити коментарі.


Нафтовик Борислава.