Народний часопис. Виходить із 21 лютого 1940 року.

У медколеджі розпочалися вступні іспити

1

Минулого тижня у Бориславському медичному коледжі розпочалися вступні іспити. Цьогорічна вступна кампанія має деякі особливості, адже рішенням приймальної комісії навчального закладу до її складу включено представників органів студентського самоврядування та журналістів місцевих засобів масової інформації – директора радіоредакції «Слово» Тетяну Шеремету та редактора народного часопису «Нафтовик Борислава» Петра Магура.

Не залишили члени приймальної комісії коледжу поза увагою і клопотання «Антикорупційно-люстраційної колегії» про співпрацю. На спільному засіданні ГО «АКЛК м. Борислава» та приймальної комісії Бориславського медичного коледжу сторони дійшли згоди про введення у склад приймальної комісії секретаря антикорупційно-люстраційної колегії та водночас викладача медколеджу Марію Павлівну Граблюк, яка буде мати можливість бути присутньою разом із іншими членами комісії на вступних іспитах та засіданнях приймальної комісії по зарахуванню студентів і, якщо нею будуть виявлені якісь недоліки в роботі комісії, вона зможе про них доповісти як люстраційному комітетові, так і на засіданні приймальної комісії.

Голова приймальної комісії, директор Бориславського медичного коледжу Ігнат Пітула пояснив, що, оскільки Положенням про приймальну комісію навчального закладу України, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 9 січня 2013 року, представникам громадських організацій дозволено бути спостерігачами тільки з дозволу Міністерства освіти та науки, то введення секретаря антикорупційно-люстраційної колегії в особі Марії Павлівни Граблюк у склад приймальної комісії коледжу стало результатом пошуку своєрідного компромісу між громадянськими ініціативами та нормами діючого законодавства. Марія Павлівна буде мати можливість бути присутньою разом із іншими членами комісії на вступних іспитах, на засіданнях приймальної комісії по зарахуванню студентів і, якщо нею будуть виявлені якісь недоліки в роботі комісії, вона зможе про них доповісти як люстраційному комітетові, так і на засіданні приймальної комісії. Щодо представників засобів масової інформації, яких було введено нашим рішенням у склад приймальної комісії, то у положенні немає прямої заборони щодо цього, а чинне законодавство що регламентує діяльність засобів масової інформації дає право журналістам, спостерігати за проходженням вступної кампанії  роботи та інформувати широкі кола громадськості про її перебіг, а також про факти порушень, якщо такі були виявлені.

Петро МАГУР.

На знімку: вступники готуються до написання диктанту.

Фото Петра МАГУРА.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі

Ви маєте бути авторизовані, щоб розмістити коментарі.


Нафтовик Борислава.