Це не Звітний концерт – це справжнє шоу !!!

У неділю, 7 червня, у приміщенні міського Палацу культури відбувся Звітний концерт художньої самодіяльності та майстрів мистецтва. Ще раз наші діти довели нам, що в нашому місті ростуть справжні таланти, які відстоюють честь нашого міста на обласних, Всеукраїнських, Міжнародних конкурсах, змаганнях та фестивалях.
– Традиційно наш звітний концерт відбувався в лютому, але цього року ми присвятили наше дійство Дню захисту дітей, який відзначали 1 червня. Адже більшість учасників – це наші талановиті діти. І ми всім серцем бажаємо юному поколінню миру та процвітання, щоб ніхто із них ніколи не відчув жахіть війни – такими словами розпочала свято ведуча Марта Ільєнко.
Першим на сцену вийшов народний хор, знаний не тільки у нашому місті, а й далеко за його межами, «Лемківська студентка». На чолі з художнім керівником та диригентом Світланою Шемеляк, колектив виконав декілька лемківських пісень.
Справжньою гордістю нашого міста є народний драматичний театр імені Петра Телюка, режисером якого є заслужений артист України Ігор Мельник. Варто зазначити, що наш театр є лауреатом багатьох конкурсів та фестивалів, двічі – лауреатом Всеукраїнського фестивалю-конкурсу театрального мистецтва «Від Гіпаніса до Борисфена» в Очакові Миколаївської області, а ще – лауреатом І премії на І Міжнародному конкурсі-фестивалі дитячого, юнацького та молодіжного мистецтва «EMPIRE OF ARTS», що відбувся цьогоріч, 17 травня, у м. Трускавці. У їхньому виконанні ми побачили уривок з п’єси Жана Батиста Мольєра «Лікар мимоволі». Після їхнього виступу зал просто вибухнув гучними оплесками.
Чимало у Бориславі і танцюристів, які радо показали свою хореографічну майстерність. Одними з таких є студія бального танцю під керівництвом Ярослава Ілечка. Цьогоріч, 17 травня, його вихованці взяли участь в обласних змаганнях з танцювального спорту, які проходили у м. Самборі, та гідно представили наше місто, здобувши гідні нагороди. Серед таких Назар Квітовський та Галалай Анастасія, Яворський Ілля та Чарнош Ірина, які здобули золоті медалі у категорії «БЕБІ-2», Голик Павло та Левицька Юлія, які вибороли срібні медалі у категорії «ШКОЛА-2» та посіли шосте місце у категорії «ЮНІОРИ 1 – Н», Кекіс Андріан та Рахвал Ірина, які отримали срібні медалі у категорії «ЮВЕНАЛИ 2 – Е», Юрків Юрій та Андрухів Марта, які посіли друге місце у категорії «ЮНІОРИ 1- Е» та четверте місце у категорії «ЮНІОРИ 1 – D». Найстарші учасники клубу Завацький Тарас та Квітовська Юлія, П’єцух Михайло та П’єцух Соломія здобули кубки, золоті та срібні медалі .
Окрім студії бального танцю, в міському Палаці культури працює ще хореографічна група «Dance» під керівництвом Руслани Кулинич та студія східного танцю під керівництвом Наталі Покори. Вони теж подарували глядачам яскраві номери, де танцювали навіть самі керівники-хореографи.
Приємно те, що ми можемо похвалитися не тільки співаками, танцюристами, акторами, а ще й цирковою студією під керівництвом Миколи Добровольського. Маленькі артисти приємно вразили глядачів своїм талантом та спритністю.
Свої вокальні номери подарували тріо «Горянка» та народний вокальний ансамбль «Любисток» під керівництвом Ольги Монастирської, народний гурт «Бориславські батяри» під керівництвом Еріка Литвина та виконавці естрадної студії під керівництвом Руслана Кузя – Вікторія Чорна, яка зайняла ІІ місце на І Міжнародному конкурсі-фестивалі дитячого, юнацького та молодіжного мистецтва «EMPIRE OF ARTS» у м. Трускавці, Марічка Нагірнич, Ольга Кузимко, Анастасія Васькіна, Марко Калин, Наталя Валага, Марта Крагиль, Ольга Прокопик та Тетяна Семенів.
Серед них є й такі, які спробували себе не тільки в ролі виконавців, а й у ролі авторів. Вікторія Чорна у дуеті із Іриною Дейнегою виконала музичну композицію на свою власну музику та на слова Віктора Кравцова. Також авторську пісню подарувала глядачам Наталя Валага.
Наприкінці святкового концерту виступив колектив маленьких артистів з народного дому «Просвіта» мікрорайону Губичі під керівництвом Галини Дмитрик.
Отаке свято створили для глядачів як і вже всім відомі та всіма знані артисти, так і ще маленькі таланти, які тільки починають. Це не був просто звітний концерт художньої самодіяльності та майстрів мистецтва, а справжнє шоу, де кожен номер був ще одним доказом того, що в нашому місті росте гідне молоде покоління.

Ірина НОВАК

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

1 коментарів до нотатки “Це не Звітний концерт – це справжнє шоу !!!”

  1. Знавець коментує:

    Дуже гарний концерт…але танці бажали б кращого, цей заклад повинен бути культурним осередком, а те як станцювали ламбаду- це просто жах..позор такому закладу…сама керівник показує приклад дітям..у стані війни це вульгарно..про яку Україну можна говорити(((

    Відповіcти

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.