Підтримати БМО «Народний Рух України» приїхав заступник Голови Національної Спілки письменників України Володимир Шовкошитний

Як ми вже повідомляли Бориславська міська організація Народний Рух України відновила свою діяльність. До складу міської організації ввійшли такі політично активні та національно свідомі люди, як нафтовик Богдан Монастирський, який очолив Народний Рух України в Бориславі, доктор історії Олег Микулич та доктор технічних наук, професор, автор 60-ти книг Роман Яремійчук. Підтримати рухівців приїхав в Борислав заступник голови Народного Руху України, український поет, прозаїк, публіцист, громадський, політичний та державний діяч, доктор філософії в галузі політології, народний депутат України І-го скликання, перший заступник Голови Національної Спілки письменників України, ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, один із засновників української екологічної асоціації «Зелений світ» Володимир Шовкошитний. Ця незвичайна зустріч з неординарним чоловіком, який сам провів понад 90 діб на Майдані від початку буремних подій до їхнього завершення, відбулася в середу, 21 жовтня, в центральній бібліотеці нашого міста. Своїм виступом український поет запалив іскру патріотизму та любові до Батьківщини у серцях присутніх. У мудрому слові митця були і відгомін минулого, і реалії сьогодення, і подих майбутнього.
«Я дуже радий з того, що серед членів Бориславської міської організації Народний Рух України є яскраві, сильні, молоді та відповідальні особистості.» – говорить Володимир Шовкошитний – «Ротація і молоді кадри – це прекрасно, бо кожне нове покоління має пройти дальше ніж попереднє, і тоді життя буде продовжуватися, йти по спіралі, а не по колу. За нами є великий історичний позитив – Народний рух України привів Україну до незалежності. Тепер новому поколінню Рухівців, та й взагалі новому поколінню українців належить наповнити реальним українським змістом оцю українську державу.
Я знаю, що в Народному Русі Борислава люди можуть обрати українців порядних, професійних і патріотичних. Саме таким критеріям відповідають кандидати від Руху. Це й намагайтеся донести до своїх виборців».
Також Володимир Шовкошитний звернувся до всіх кандидатів в депутати, які йдуть від Бориславської міської організації Народний Рух України: «Шановні мої однопартійці, ми всі повинні зрозуміти одну річ – Україну треба робити і робити її треба українцям. Цих 25 років нашої незалежності мені продемонстрували, що не можна сидіти на узбіччі дороги українського державотворення. Ми українці, як титульна нація маємо взяти на себе відповідальність за те, що тут у нас відбувається. Прав у нас однаково з усіма національними меншинами, які живуть в Україні, а на одну відповідальність більше. Вона не записана в Конституції України, але ми мусимо її знати. І ця відповідальність називається – перти плуга українського державотворення. Бо ми будуємо спільний дім для наших дітей і тоді буде все гаразд в нашій Україні. І на завершення хотів би сказати, дорогі друзі, не клянімо темряву, бо все рівно буде темно, запалімо свічу і в наших оселях стане світло. А якщо всі ми разом, всі Рухівці, всі українці запалимо свічу любові до України з власних сердець, то в Україні стане світло, а та потолоч московська та тьма їхня посуне в Ефіопію. Бо місце орди – в орді, місце європейського народу в Європі. Слава Україні! Героям Слава!»
Також Володимир Шовкошитний подарував Центральній міській бібліотеці свої авторські книги та книги своїх колег-письменників. Це й історичні романи про шлях і вибір українців у жахітті XX століття й сповнених надій перших роках століття XXI, і про події, які відбуваються в Україні Західній і в Україні Наддніпрянській від 1943 року до Євромайдану, а таож поеми, новели та поетична проза.
Леся КУЗНЯК-
ТОПОРОВИЧ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.