У Східниці відкрили садочок за євростандартами

Днями у смт. Східниця було справжнє і давно очікуване свято – урочисто відкрили новий корпус дитячого садочку№ 5. Цієї події східничани очікували досить давно. І ось нарешті завдяки спільним зусиллям селищного голови Івана Піляка та дирекції садочку сьогодні реалізували мрію про оновлений сучасний дитячий садок – першу сходинку для навчання й виховання дітей. На разі першими господарями садочка стали сорок шість дошкільняток змішаної групи. Колектив садочку має надію, що добудова нового корпусу допоможе пришвидшити відкриття ще однієї групи, адже дані групи є переповнені, а охочих віддати своїх малюків у дошкільний заклад вдвічі більше.
Садочок збудований за сучасними енергоощадними технологіями та відповідає всім санітарно-гігієнічним та художньо-естетичним вимогам. Згідно проектної документації загальна вартість добудови корпусу садочку становить близько двох мільйонів гривень. На першому поверсі розмішена молодша група, на другому поверсі – середня група, на горищі – теплогенератор.
В ігрових кімнатах є підігрів підлоги, освітлення відповідно до затверджених норм. Великі просторі спальні із зручними ліжечками, затишні гардеробні, з сучасними дитячими шкафчиками, нові санвузли та плескальний басейн для миття ніг. Також буде бактерицидна лампа, яка очищатиме приміщення від бактерій. Яскравий та веселий дизайн фасаду садочку розроблявся дизайнерською фірмою у Львові. На церемонії відкриття були присутні священик Української Греко-католицької церкви Св. Апостолів Петра і Павла о. Степан, священик Української Автокефальної Православної церкви св. Миколая отець Олексій та отці Української Автокефальної Православної церкви з м. Трускавця, селищний голова Іван Піляк, секретар селищної ради Юрій Журавчак, директор будівельної фірми Олександр Зварич, директор КП «Господар» Іван Заєць, директор ЗОШ№ 2 Мирослава Кость, директор Будинку просвіти Наталія Хайнацька, колишній селищний голова Роман Свищ, працівники дитячо-навчального закладу № 5, батьки та діти.
З вітальним словом виступив селищний голова Іван Піляк: «Напевно люба держава повинна починатися з того як виховуються наші діти,і все що ми робимо у житті – це ми робимо для них. Відкриття нашого садочку пов’язане не з виборами, а з тим, щоб наші діти не стояли в черзі, а мали можливість отримати якісну дошкільну освіту. Дякуємо директору будівельної фірми Олександру Зваричу, технічному директору, який тримав на контролі будівництво, дякуємо вихователям та завідувачці закладу, які своєю наполегливістю пришвидшили добудову корпусу. Дякую всім Вам». Завідувач садочку Людмила Цимбалюк у свою чергу зазначила: «Я хочу подякувати Івану Євгеновичу Піляку, за те що він взяв на себе таку важку справу і довів її до кінця. Бо ця будова вже розсипалася. Але починає оживати і дихати тільки сьогодні. Честь і хвала за те що він подбав про самих найменших наших громадян. Адже людина починається з дитинства. І в першу чергу іде в дитячий садочок, а потім вже до школи».
Опісля відбулося урочисте перерізання символічної стрічки, а священики місцевих парафій здійснили чин освячення приміщень садочку.
«Сьогодні ми з Божої благодатті освятили це приміщення. І у цей день я також складаю щиросердечну вдячність найперше тим, хто подбав про те, щоб збудувати цю будівлю. Ви, шановний Іван Євгенович, дбайливо ставиться до своїх обов’язків, до свого покликання. І ця будівля що постала, є великим доповненням тій діяльності, яку ви творите. Вам властиво творити добро. Хай Господь завжди обдаровує Вас своїми ласками. Також, я знаю, що завідувачка Людмила Андріївна дбає про свій садочок, дбає за те, щоб діточкам було тепло і затишно. Адже діти це майбутнє наше. Нехай Божа благодать обіймає цю будівлю і хто наповняє її» – сказав священик Української Греко-католицької церкви Св. Апостолів Петра і Павла о.Степан.
«Я також щиро вітаю громаду східниці з тим довгоочікуваним днем. Я тішуся з того, що наш селищний голова Іван Євгенович не був голослівний, а прийшов і зробив, щоб наша ця малеча виростала в теплі та в хороших умовах. На сьогоднішній час щоб зробити таку красоту – це дійсно треба бути наполегливим. І як каже Спаситель що по ділам і буде Вам. Тож нехай Господь дає ласки цьому будиночку і всім хто в ньому» зазначив священик Української Автокефальної Православної церкви св. Миколая о. Олексій. А потім і маленькі діточки своїми віршами та піснями подякували дорослим за таку гарну і простору оселю:
«Є новина в нас чудова, в нашому селищі нині обнова
Мрії найкращі дитячі збуваються, двері садочка для нас відкриваються.
Дуже гарний нам садочок ви дорослі збудували,
Чи не знаєте, шановні, скільки ми цього чекали,
Подяка щира і палка, голові нашого селища.
Ви у себе на роботі і про нас несли турботи,
Як садок добудувати, щоб найкраще нам зростати»

Саме так завершилася урочиста церемонія відкриття садочку. Також, на наступний рік планується провести благоустрій території дошкільного закладу та встановити нові дитячі майданчики.
Леся КУЗНЯК-
ТОПОРОВИЧ
На знімках: (вгорі зліва на право) О. Зварич, І. Піляк та Ю. Журавчак; (внизу) вихованці ДНЗ № 5

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.