ЗВІТ депутата Львівської обласної ради Голобутовського Володимира Зіновійовича за проведену депутатську діяльність 2010 – 2015 роки

Швидко промайнули ці п’ять років, як я отримав честь від виборців і, одночасно, великий обов’язок представляти інтереси міста Борислава у Львівській обласній раді. Ці роки були нелегкими для продуктивної роботи та співпраці. На це були вагомі підстави, серед яких і злочинне правління Януковича і його команди, фінансова криза в державі, часта зміна керівництва області. Тому, мені складно порівнювати, підсумовувати, переконуватися у тому, що можна було зробити для міста набагато більше.
Я, як депутат обласної ради протягом цих неповних п’яти років робив те, що входило в обов’язки депутата. А це перш за все: участь в роботі сесій Львівської обласної ради, праця в постійнодіючих депутатських комісіях, власне, я, працював в комісії соціально-економічного розвитку та комунальної власності, лобіювання інтересиів Борислава відповідно до діючих обласних програм, конкурсів, мікропроектів. Неодноразово відділами Бориславської міської ради були підготовлені проекти до тих чи інших обласних програм. Тому, знаючи, що міська рада подала необхідний пакет документів, я всіляко намагався підтримати на рівні області, щоб інтереси нашого міста були максимально враховані. Вдавалося отримувати обласні кошти, які були спрямовані на виконання передбачених робіт. Одним із обов’язків депутата обласної ради було і проведення особистих прийомів громадян, щорічно звітувати перед виборцями. Тому, всі ці обов’язки я виконував старанно. Адже мені важливо, в першу чергу, мати чисте сумління перед самим собою.
Неодноразово, даючи інтерв’ю в засобах масової інформації, я наголошував, що політика мене розчарувала. Ось моя відповідь тим, кого цікавить моє політичне теперішнє. І найважливіше, як би там не складалося, продовжувати робити добро, не чекаючи, що твої дії належно оцінять – мій життєвий принцип.
Тому, вважаю за необхідне ознайомити своїх виборців зі звітом за виконану мною роботу, за те, що вдалося зробити за цей час завдяки співпраці з органами виконавчої влади міста та області.
За час своєї депутатської діяльності провів 78 особистих прийомів громадян.
В 2012 році відкрив свою громадську приймальню, яка працювала щоденно з понеділка по п’ятницю. Всі бажаючі виборці могли звернутися та отримати допомогу у вирішенні певних проблем, консультації тощо.
За чотири роки до мене надійшло 148 усних та 58 письмових звернень від мешканців міста, колективів та організацій.
Мною було скеровано 98 депутатських звернень до органів виконавчої влади та приватних структур, організацій.
З 2011 по 2015 рік включно – 527 людей отримали одноразову матеріальну допомогу з мого депутатського фонду.
А зараз більш детально про те, що вдалося зробити. Для того, щоб бути послідовним, свій звіт я розділив на напрямки виконаної роботи у різних сферах діяльності.

1. МЕДИЦИНА:
– Для міського відділення Бориславської центральної лікарні забезпечено новий сучасний ренгенапарат.
– Виділено два комплекти обладнання для пунктів ПСМД.
– Забезпечено миючими засобами гігієни та постільною білизною малозабезпечених одиноких пенсіонерів.
– Сприяв у відкритті Центру сімейної медицини, що знаходиться на вул. Коваліва та отримання сучасного медичного устаткування (портативний кардіограф, бактерицидну лампу, бінокулярний мікроскоп з центрифугою, дитячі та дорослі ваги, медичні меблі).
– На прохання медичних працівників придбав для фізіотерапевтичного кабінету спец.окуляри, які були необхідними для пацієнтів.
– Вересень 2011 року Центральна міська лікарня отримала миючі засоби 450 кг.

2. СПОРТ:
– Встановлено сучасні спортивні антивандальні майданчики з тренажерним обладнанням на території: ЗОШ № 1, ЗОШ № 4, ЗОШ № 5, та ЗОШ села Попелі. Завдяки спільним напрацюванням найближчим часом на території ОШ № 9, ЗОШ № 8 також будуть встановлені такі спортивні майданчики.
– Як член ради СК «Нафтовик» фінансово підтримував участь команди міста у чемпіонаті Львівської області із футболу.
– Ставши президентом Бориславського міського спортивно-стрілецького клубу «Галицький Стрілець» постійно займався справами спортивного, військово-патріотичного виховання шкільної молоді та матеріально забезпечував проведення спортивно-масової роботи серед учнів міста Борислава.
– Фінансово підтримував команду бориславських спортсменів з дзюдо в проведенні усіх міських та міжобласних змагань.
– Щорічно надавав фінансову підтримку у проведенні спартакіади, участь у яких приймали як діти, так і дорослі з особливими потребами.

3. ОСВІТА:
– Сприяв в отриманні субвенції з обласного бюджету в сумі 52 тис. грн. відділом освіти Бориславської міської ради на покращення матеріальної бази дошкільних закладів.
– Завдяки спільним напрацюванням ОШ № 9 отримала 8 комп’ютерів та лазерний принтер зі сканером. Мультимедійний комплекс, який включає в себе три ноутбуки, екран на тринозі, проектор та колонки.
– Спільними зусиллями, вдалося отримати кошти шляхом співфінансування на реконструкцію опалювальної котельні ОШ № 9. З обласного бюджету були виділені кошти в сумі 880 тис. грн. та 88 тис. грн. з місцевого бюджету та проведено реконструкцію. Також є виділені кошти з обласного бюджету в сумі 450 тис. грн. на встановлення батарей та трубопроводів в цій школі.
– На покращення благоустрою шкільного подвір’я ЗОШ № 8 надав кошти в сумі 4 тис. грн.
– Придбав на потреби ЗОШ № 8 крісла, провів заміну вхідних дверей.
– У ДНЗ № 6 проведено ремонтні роботи із відновлення санвузла, а також відновлено дитячий майданчик.
– Замінено вхідні двері в ДНЗ №14, замінено батареї та насос, що дало змогу покращити опалення, відновлено благоустрій дитячих майданчиків.
– З нагоди 20-річного ювілею польська суботня школа отримала магнітолу.
– Для покращення роботи з дітьми, які відвідують хореографію в ЗОШ № 1, на прохання педагогічного колективу придбав музичний центр.
– Частково замінено вікна в будинку «Просвіта» та бібліотеці (район Губичі). Встановлено тенісний стіл для проведення занять.
– Долучився до спільної роботи із встановлення в ОШ № 9: бойлера на гарячу воду та зроблено підведення води до санвузла.
– Придбав для роботи педагогів та учнів Бориславської державної гімназії мультимедійний проектор.

4. ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО:
– Залучено кошти на співфінансування ремонту ліфтів в м. Бориславі по вул. Коваліва в сумі 300 тис. грн.
– Залучено кошти у програмі Львівської обласної ради «Питна вода» на ремонт водозабору «Ріпне» у сумі 3 млн. грн. з державного бюджету.
– Сприяв у виділенні коштів для реконструкції опалювальної котельні Бориславської міської ради. Сума виділених коштів з обласного бюджету 100 тис. грн.
– Виділено кошти з обласного бюджету під очисні споруди в сумі 350 тис. грн.
– Виділено кошти з обласного бюджету на будівництво колектору побутової каналізації по вул. Нафтовій. Сума виділених коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища 260 тис. грн.
– На звернення мешканців мікрорайону Мразниці надав фінансову допомогу в розмірі 3 тис грн. для відновлення мосту на вул. Мразницькій.
– На прохання громади мікрорайону Тустановичі надав автотранспорт, який був задіяний у виконанні робіт для відновлення водопостачання вул. Гуцульської.
– Як депутат облради організував поїздку в місто Новий Розділ для засобів масової інформації нашого регіону. Провів зустріч з керівництвом міської влади та комерційним директором приватної фірми «Енергія-Новий Розділ». Метою такої зустрічі стало обговорення проблеми, яка стосувалася водопостачання та можливі шляхи її вирішення.
– Неодноразово скеровував депутатські звернення до керівництва області та держави, щодо виділення коштів на ремонт доріг міста Борислава, на повернення в місцевий бюджет нашого міста рентної плати за видобуток нафти, за недопущення скорочення працівників Бориславського управління бурових робіт і ліквідації цього підприємства, за незаконне проведення вирубки лісів. Звичайно, що звернень було багато, але не завжди вдавалося досягнути бажаного результату та вирішення проблеми в цілому.

5. БЛАГОУСТРІЙ МІСТА:
– Встановлено дитячий майданчик (на вулиці Коваліва, 58).
– Відновлено благоустрій дитячого майданчика (гойдалки, пісочницю, лавки) на вул. Коваліва, 22.
– У рамках акції «Посади дерево та збережи його», яка проходила в 2012 році на моє депутатське звернення «Дрогобицьке лісове господарство» надало місту Бориславу близько тисячі саджанців декоративних порід дерев та кущів, які учні зі всіх загальноосвітніх шкіл разом з наставниками висаджували по всій території міста.
– Щорічно в зимовий період надавав техніку для очищення доріг міста від снігу.

6. СОЦІАЛЬНА СФЕРА:
– Забезпечив безкоштовне харчування (гарячі обіди) для 40 осіб, які знаходяться на обліку в Бориславському територіальному центрі обслуговування одиноких та непрацездатних громадян (з 2010 року – до цього часу.)
– Налагодив тісну співпрацю з Бориславським територіальним центром надання соціальних послуг. Щорічно з 2010 до 2015 року близько 180 одиноких та непрацездатних пенсіонерів отримували під час Різдвяних та Великодніх свят подарунки у вигляді продуктових наборів.
– Сприяв в отриманні Терцентром засобів реабілітації (інвалідні візки та милиці) для одиноких непрацездатних громадян.
– Дозвілля людей похилого віку: щорічно фінансував заходи з нагоди Дня людей похилого віку. Придбав квитки на концерти Заслужених артистів України для 20 малозабезпечених самотніх пенсіонерів (ветеранів війни, людей з особливими потребами) м. Борислава. Фінансово забезпечив поїздку в місто Львів для 15 людей з особливими потребами на святковий концерт, який проходив в театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької з нагоди Дня людей з особливими потребами.
– Квітень 2012 року 15 людей з особливими потребами, які обслуговуються Червоним Хрестом отримали Великодні подарунки.
– 16 ветеранів УПА були відзначені подарунками з нагоди 70-річчя від створення УПА, а також щорічно відзначав подарунками до Великодніх свят.
– Фінансово підтримав відкриття нового приміщення Управління праці та соціального захисту населення.
– Для Бориславського Територіального центру (надання соціальних послуг) придбав електричний конвектор, глюкометр та тисковимірювач. Також фінансово забезпечив проведення ремонту приміщення Терцентру.
– На звернення керівника громадської організації «Спілки ветеранів Афганістану» долучився до проведення ремонтних робіт та відкриття кімнати – музею, що знаходиться в Палаці культури.
7. КУЛЬТУРА:
– З задоволенням підтримував різноманітні конкурси, в яких активну участь приймали діти та молоде підростаюче покоління, а саме: конкурс КВК «Сходинка до успіху», учасники, які зайняли призові місця, а саме: команда ЗОШ №1 за зайняте перше місце отримала екскурсійну поїздку в місто Київ, команда з Бориславської гімназії отримала екскурсійну поїздку у місто Львів, де учні мали змогу побувати на екскурсії в Львівському Національному Академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької, відвідали видатні та історичні місця м. Львова, а на завершення насолодилися відпочинком в аквапарку.
– Переможців конкурсу «Молодь обирає здоров’я» відзначив екскурсійною поїздкою у місто Львів.
– Фінансово підтримував та приймав участь у нагородженні учнів за участь у різноманітних конкурсах, фестивалях, а саме: 200 – річчя від Дня народження Тараса Шевченка, «Школа має таланти», який відбувався в ЗОШ № 3, всеукраїнський конкурс-фестиваль «Юні таланти України 2015», міжнародний фестиваль-конкурс «Місто Лева», а також інші конкурси.
– Відзначено грамотами Львівської обласної ради семеро мешканців міста Борислава, які своєю зразковою працею внесли вагомий внесок у розбудову міста Борислава, в різних сферах своєї роботи.
– Знагоди свята Св. Миколая придбав для дитячої міської бібліотеки сучасну літературу.
Впродовж моєї депутатської діяльності до мене зверталось багато мешканців міста Борислава, які просили допомогти вирішити різного роду проблеми. Багатьом мені вдалось допомогти, але про це детально говорити не буду. Скажу лише одне, що мені приємно та радісно, що я зміг допомогти тим, хто потребував моєї допомоги та підтримки у певний час свого життя.
І на завершення я хочу висловити слова подяки всім тим, з ким мені вдалося налагодити відносини, знайти порозуміння та співпрацювати, тим, хто не зрадив своїм переконанням та здоровому глузду, хто не піддавався на провокативні чутки, всім тим, чию підтримку я відчував завжди. І не зважаючи на те, що я прийняв рішення не йти в депутати, я й надалі всіляко буду сприяти інтересам Борислава. Адже мені небайдужа доля міста і всіх, хто в ньому живе. Я завжди відкритий для співпраці.
Я бажаю новому прийдешньому керівництву та депутатському корпусу Бориславської міської ради успіхів у роботі, виправдати довіру своїх виборців, плідної праці на благо міста Борислава та його мешканців.

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.