Урочиста академія з нагоди святкування Дня Захисника України

День 14 жовтня – це знакова дата як в релігії так і в історії нашої держави. В цей день поєдналися чотири події – церковне свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День заснування УПА та День захисника України. І як правило, перше я б мала розповісти Вам про урочистий захід, який відбувся у міському Палаці культури напередодні свята, у вівторок, 13 жовтня. Однак мене переповнюють почуття сорому за бориславців. Скажу чесно, я сподівалася на більшу кількість людей. Прикро, що так мало бориславців прийшло віддати належну шану і дяку ветеранам ОУН-УПА, учасникам АТО, які зараз захищають нашу державу на Сході України та вшанувати пам’ять загиблих Героїв. Душа розривається, коли згадуєш всі ці події, які відбулися на Майдані, сльози котяться рікою від того що там на Сході іде війна, а у нашому місті люди не знайшли часу, щоб вшанувати тих Героїв, котрим ми завдячуємо мирним небом над головою!!! Безумовно, подвиг кожного з них ми маємо знати і пам’ятати!!! Велике розчарування, що ми такі байдужі!!!
Отож, із вступним словом на урочистій академії виступив начальник відділу гуманітарної політики Роман Тарнавський. Він коротко зупинився на історії боротьби Української Повстанської Армії проти різних поневолювачів української землі та згадав про самовідданість новітніх героїв, які загинули захищаючи нашу рідну землю як на Майдані так і в АТО.
З Божим словом до всіх присутніх в залі звернувся настоятель новозведеної Божої обителі о. Олег Смерека. Він зазначив, що саме висока патріотичність, духовність та національна свідомість цих людей давала їм можливість, незважаючи на обставини, воювати до кінця, відаючи своє життя за волю України і що їхня боротьба – це наша з Вами сьогодні Україна.
З вітальним словом виступив секретар міської ради, в.о. міського голови Ігор Яворський. Він побажав усім присутнім здоров’я, мирного неба над головою та щоб на їхніх обличчях з’являлися лише сльози від щастя і від перемоги, яку ми найближчим часом обов’язково здобудемо, адже на нашому боці є правда, на нашому боці є Бог.
Привітала зі святом всіх тих, хто завітав на захід, голова Бориславської станиці Всеукраїнського Братства Вояків ОУН-УПА Марія Граблюк. Вона подякувала та низько вклонилася ветеранам УПА, учасникам бойових дій, волонтерам та всім тим, хто став на захист Української держави, за їхню мужність і хоробрі серця.
Під час заходу урочисто було відзначено медалями та грамотами за мужність і хоробрість тих, хто доклався до оборони держави. Вручав нагороди секретар міської ради, в.о. міського голови Ігор Яворський. Зокрема, нагороди отримали посмертно Бродяк Степан, Гулик Артур, Шевчук Сергій, Корчик Андрій, члени Бориславської станиці Всеукраїнського Братства Вояків ОУН-УПА, члени ГО «Спілка воїнів АТО», військові капелани та волонтери, члени ГО «Самооборонна Борислава». Грамоти за активну громадянську позицію, патріотизм та пропаганду українського мистецтва отримали актори Народного театру для дітей та юнацтва ім. П. Телюка.
Урочистості заходу додали виступи народного вокального ансамблю «Любисток», народного гурту «Бориславські батяри», вокалістів естрадної студії міського Палацу культури – Софії Микулич, Галини Сенишин, Марти Крагиль. Декламували вірші Ірина Панів та Марія Гадуб’як.
Леся КУЗНЯК-
ТОПОРОВИЧ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.