БОРИСЛАВ ВІДСВЯТКУВАВ СВІЙ ДЕНЬ НАРОДЖЕННЯ

007

У минулі вихідні громада міста урочисто відзначила День народження Борислава, міста з 629-літньою історією, це від першої писемної згадки, що збереглася. Хоча за результатами останніх археологічних досліджень, тут були поселення набагато давніше, ще від часів Київської Русі і пізніше – Галицько-Волинського королівства.
Справді славетна біографія нашого краю. Адже знаємо, що свого часу Борислав був центром нафтовидобувної промисловості Європи. Щоб дізнатися, як тоді жилося, що творилося на наших теренах, які щедро дарували людям «чорне золото», достатньо знову перечитати славнозвісну Франкову повість «Борислав сміється» чи розгорнути тепер уже рідкісне видання творів справжнього літописця нашого міста Стефана Коваліва.
Тож Борислав таки вартує того, щоб свій день народження відзначити як належить. Так воно й сталося завдяки зусиллям відділу гуманітарної політики міської ради, творчих колективів Палацу культури, школи мистецтв, освітніх закладів. Урочистості розпочалися ще минулої п’ятниці, коли у міському Будинку дитячої та юнацької творчості наших талановитих діток об’єднав вже традиційний міський дитячий фестиваль хореографічного мистецтва «Єднаймося у танці». А в суботу естафету перейняв міський Палац культури, що належно підготував і належно провів Всеукраїнський фестиваль-конкурс вокалу та гумору «Борислав сміється» – справжнє свято творчості, що надовго запам’ятається його учасникам. А скільки позитиву, хороших вражень подарував усім присутнім цього ж дня творчий колектив телеканалу «Перший західний», що започаткував на день міста свій новий телепроект «Караоке на селі»!
В неділю ж увесь день був насичений різноманітними заходами. Спортивні змагання, велопробіг вулицями міста «Борислав рулить», що стартував з площі Івана Франка, та його аналогія для найменшеньких любителів велоспорту у міському парку культури, організований Спілкою воїнів АТО та ГО «Самооборона Борислава». Відбувся і шаховий турнір та дев’ятнадцята міська спартакіада людей з особливими потребами. А завершенням цього справжнього феєрверку пісні, музики, гарного настрою і гарних вражень стала концертна програма на літній сцені Палацу культури.
І хоч погода була не дуже прихильною до цих святкувань, інколи розганяв учасників і дощ, і навіть гроза, але й вона не змогла встояти перед бажанням бориславців належно відзначити День міста, День народження рідного Борислава.

Ігор ЮРИНЕЦЬ

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF
Ви можете Залишити коментар, або посилання на Ваш сайт.

Залишити коментарі


Нафтовик Борислава.